szon-sportoldal

2016.09.15. 19:47

A bronzéremért küzdhetnek Amarilláék

Nyíregyháza - A nyíregyházi vívónő a magyar válogatott legjobbja volt a csapatversenyen.

Nyíregyháza - A nyíregyházi vívónő a magyar válogatott legjobbja volt a csapatversenyen.

Paralimpia. A Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla alkotta magyar kerekesszékes párbajtőr válogatott 45–35-ra kikapott Kínától a riói paralimpia csapatversenyének első csoportmérkőzésén. A mieink közül az egyéni viadalon negyedik Krajnyák, illetve az újoncként ötödik helyen zárt Veres jól tartotta magát az ebben a sportágban is nagyhatalomnak számító ázsiaiak ellen, Daninak viszont gyengébben ment. A magyarok következő ellenfele Fehéroroszország volt, amellyel ugyancsak 45–35-re végeztek – azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ezúttal ők diadalmaskodtak. A nyíregyházi Veres Amarilla addigi hat asszója során ötöt megnyert!

A második helyen továbbjutott nemzeti együttes az elődöntőben az ugyancsak favorit Honkonggal találkozott: Pákey Béla tanítványa újabb győzelme is csak pillanatokra ébresztette fel a reményt, társai nem bírtak – a korábban Brazíliát, majd Lengyelországot is alaposan elpáholó – a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területének számító városállam legjobbjaival.

A 45–34-re alulmaradó magyarok így – a lapzárta után befejeződött – a bronzmérkőzésen voltak érdekeltek, ahol a lengyelekkel viaskodtak.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!