szon-sportoldal

2016.09.20. 09:45

Szállt a gerely, repült a kalapács és a súlygolyó

Nyíregyháza - Olimpikonok nélkül is több remek versenyt hozott a hetedik alkalommal megrendezett Nyírség-kupa.

Nyíregyháza - Olimpikonok nélkül is több remek versenyt hozott a hetedik alkalommal megrendezett Nyírség-kupa.

Az eddigi legnépesebb mezőnnyel rendezték meg a hetes sorszámot viselő Nyírség-Kupa nemzetközi dobóatlétikai versenyt az NVYSC Tiszavasvári úti bázisán. A súlylökők, a diszkosz- és kalapácsvetők egymásnak adták át a dobóköröket, miközben a másik oldalon a gerelyhajítók versenyeztek.

Idény vége van (ráadásul olimpiai, amely Európa-bajnoksággal is súlyosbodott), ezért az igazán nagy nevek, az olimpiai bajnok Pars Krisztián, a friss olimpiai bronzérmes Márton Anita és az olimpiai ezüstérmes (riói hetedik) Kővágó Zoltán távolmaradtak – utóbbi annak ellenére is, hogy elsőként nevezett be a viadalra. Ugyanakkor mindhárman szerepeltek már korábban a Nyírség-kupán, ahová máskor is visszavárják őket.

Kővágó távollétében is remek versenyt hozott a férfi diszkoszvetés, amely során a nyíregyházi Szikszai Róbert a hatvan métert ostromolva szerezte meg az első helyet, klubtársa, Káplár János pedig csak kilenc centivel maradt le a második helyezéstől.

A gyermektől a veteránokig megszámlálhatatlan korcsoport tengernyi versenyszámát hozta a viadal, s színvonalában talán az ifjúsági fiúk kalapácsvetése emelkedett ki, amelyet a szombathelyi Varga Donát nyert meg remek, 75.74 méteres eredménnyel, két és fél métert ráverve román ellenfelére. Dél-keleti szomszédainktól egyébként a teljes korosztályos válogatott részt vett a versenyen.

Az időjárás összességében végig kegyes volt a résztvevőkhöz, akiket birkapörköltre és toroskáposztára is megvendégeltek a szervezők, mindkettőből 150 adag készült a súlylökő Kerekes László édesapja, Kerekes László jóvoltából.

Miután a súlylökést megnyerő NYSC-versenyző edzője is Kerekes László, és mivel az eredményhirdetésnél a győztes helyett édesapja vette át az érmet, ehhez a szituációhoz köthető a verseny egyik legmegmosolygtatóbb pillanata, amit a szpíkerként sziporkázó nyíregyházi vezetőedző, Vas László így komferált: „Kerekes László távollétében a díjat átveszi Kerekes László édesapja, Kerekes László, Kerekes László edzőjétől, Kerekes Lászlótól”.

Kár, hogy nem hirdettek versenyt az egy négyzetméterre jutó azonos nevű sportemberek kategóriájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!