Újfehértó hírei

2017.12.07. 17:29

Közel ezer táncos a csarnok színpadán Újfehértón

Újfehértó - Szinte valamennyi színpadi táncműfajban láthat produkciót a közönség.

Újfehértó - Szinte valamennyi színpadi táncműfajban láthat produkciót a közönség.

Tánczenétől lesz hangos december 9-én az Újfehértói Városi Sportcsarnok, itt rendezik ugyanis az V. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál téli kupáját. Amint a program nevéből is sejthető, az ország egyik legnagyobb nemzetközi táncversenyét az Abigél Többcélú Intézmény honosította meg a szabolcsi településen, s a szervezésbe a Pro Homo Egyesület is besegít.

Minősítések és díjak

A fesztivál méreteit jól jellemzi, hogy közel ezer táncos ropja majd a csarnok színpadán, s az ország számos pontjáról, többek között Budapestről, Szegedről, Ceglédről, Sárospatakról, Tiszafüredről, Kiskunlacházáról, Debrecenből, Nyíregyházáról, valamint Romániából és Ukrajnából érkeznek versenyzők. A héttagú – az itthon is külföldön is elismert szakemberekből álló – zsűri az ilyenkor megszokott minősítéseken túl versenyző, koreográfusi, valamint egyesületi fődíjat és különdíjat is kioszt, a győztesek 180 versenyszámból kerülnek ki.

A verseny három legjobb koreográfusa egy három napos, két éjszakás, félpanziós ellátásban részesül az Erdőbényei Magita Hotelben, amihez wellness is jár. A műfaji gazdagságra se lehet majd panasz: a közönség a klasszikus néptáncon és társastáncon kívül show-táncot, modern táncot, sőt, még hastáncot is láthat, illetve a hip-hop, a mazsorett és a balett is megjelenik a kínálatban. S habár a taps minden versenyzőt megillet, a szervezők szerint a versenynap második blokkjában, azaz 13 és 18 óra között számíthat a közönség a leglátványosabb versenyszámokra. S még egy kedvcsináló hír: az időn a fesztivált új fény- és látványtechnika gazdagítja.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!