Gazdára talált a vándorserleg

A verseny résztvevői és a helyezettek az eredményhirdetésen. Balról a második az édesapa, id. Máté Mihály
A verseny résztvevői és a helyezettek az eredményhirdetésen. Balról a második az édesapa, id. Máté Mihály - © Fotó: Magánarchívum
Levelek – Ha valaki három egymást követő évben is el tudja nyerni, akkor végleg az övé lehet.

A múlt héten már beszámoltunk arról a hagyományteremtő szándékkal elindított 24 órás horgászversenyről, amelyet a Leveleki-víztározónál ifj. Máté Mihály emlékére rendeztek meg, csakhogy az eredmények kimaradtak.

Jó hangulatban

A fiatalon eltávozott sportember tiszteletére rendezett verseny résztvevőit nagy szélvihar fogadta, de a rossz időjárás ellenére is jó hangulat uralkodott az emlékversenyen. A versenyzők összesen 47 kg 115 g halat fogtak – tájékoztatta lapunkat Gyula Szabolcs, a Leveleki Horgászegyesület titkára. Az első öt helyezett egy-egy díszes kupát kapott, s a győztes hazavihette – egy esztendőre – a vándorserleget is. Ha azt valaki három egymást követő évben is el tudja nyerni, akkor végleg a magáénak mondhatja – tudtuk meg a rendezvény egyik megálmodójától és a díjak felajánlójától, az édesapától, id. Máté Mihálytól. A résztvevők megígérték: jövőre majd visszatérnek.

Eredmények:

1. Bóka József (11.470 g), 2. Makai István (10.165 g), 3. Kósa János (9.755 g), 4. Kiss Ferenc (6.460 g), 5. Kovács Albert (5.850 g)

A legnagyobb hal: Kósa János (6.050 g-os tükörponty)

– Nádasi Zoltán –

Címkék: , ,


Baktalórántháza.
SZON.HU


hirdetés