Kék Cápák – Az eddigi legfontosabb siker

Akt.:
A meccs legeredményesebb játékosai, Horváth Ákos és Michael Harmon (23)
A meccs legeredményesebb játékosai, Horváth Ákos és Michael Harmon (23) - © Fotó: Hunbasket.hu
Nyíregyháza – A nyíregyháziak kiváló utolsó tizenöt percet produkáltak.

Tóth Gergely tarthatatlanul kezdett: a nyíregyháziak magasembere az első negyedben hat faultot harcolt ki egymaga, tíz büntetőjéből nyolcat értékesített. A center azonban hiába élt nagyon a palánk alatt, rajta kívül több mint kilenc percig csak Bus Iván tudott kosarakat szerezni, így a közvetlen rivális Budapesti Honvéd már a mérkőzés elején előnybe került.

A második negyedben Bazsó Brúnó is beindult, az ismét saját pályájukon játszó fővárosiak (eddig „albérletben” szerepeltek) azonban már tíz pont feletti előnynek is örülhettek az első félidőben. A fórból a játékrész végére is megmaradt négy egység, hiszen Siska János legénysége csupán 33 pontot ért el addig, amire nem nagyon volt példa korábban.

Beindultak a pontfelelősök

A nagyszünetet követő első öt perc is a 24 pontig jutó Horváth Ákosról és csapatáról szólt, Fazekas Csaba igyekezett elérni, hogy együttese ne szakadjon le túlságosan, ám a 25. percben így is tizeneggyel ment a Honvéd. Ekkor „megérkezett” a meccsbe az amerikai légiós, Michael Harmon és Czura Attila is elkezdett pontokat termelni, a Cápák 16–0-s futással fordítottak.

Triplák és jó védekezés

A záró negyedre már vendég­előnnyel fordultak a felek, majd a Cegléd elleni meccshez hasonlóan a Blue Sharks lényegében állva hagyta az ellenfelét. A nyíregyháziak negyven százalékkal dobtak be tizennégy triplát, a negyedik negyed első hat percében három pontot engedtek a Honvédnak, amely rövid időn belül ötször adta el a labdát.

A Cápák az eddigi legfontosabb győzelmüket aratták a bajnokságban és megelőzték legyőzött ellenfelüket, amellyel a Hepp-kupa elődöntőjében is találkoznak. A következő erőpróba csütörtökön következik, amikor a Budafok látogat a Continental Aré­nába.

MK

Kosárlabda: Férfi NB I/B, Piros csoport

Budapesti Honvéd–Nyíregyháza Blue Sharks 72–85 (21–16, 16–17, 22–28, 13–24)

Budapest, v.: Tőzsér, Varga, Szilágyi.

Blue Sharks: Harmon 24/12, Bus 7/3, Fazekas 19/12, Bazsó 12/6, Tóth 10. Csere: Sitku M., Mokánszki, Czura 11/9, Czinger 2, Oláh. Vezetőedző: Siska János.Demecser.
SZON.HU


hirdetés