Kilenc hivatalnokot vádolnak közokirat-hamisítással Dombrádon

By cziffraandi
Kilenc hivatalnokot vádolnak közokirat-hamisítással Dombrádon
Kilenc hivatalnokot vádolnak közokirat-hamisítással Dombrádon - © Fotó: Pusztai Sándor
Dombrád, Nyíregyháza – A dombrádi polgármesteri hivatal dolgozói öt külföldi állampolgár esetében valótlanul igazolták a magyar nyelvtudást, de az nem volt megállapítható, hogy ezért pénzt fogadtak el.


Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, egyszerűsített honosítási eljárásokkal kapcsolatos, Dombrádon történt visszaélések miatt áprilisban a rendőrség több emberrel szemben vádemelési javaslattal élt.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a múlt héten nyújtotta be a vádiratot a bírósághoz. Dr. Zsíros Zsolt megyei főügyész portálunknak elmondta: a helyi polgármesteri hivatal dolgozói öt külföldi állampolgár esetében valótlanul igazolták a magyar nyelvtudást, de az nem volt megállapítható, hogy ezért pénzt fogadtak el.

Egyéb esetekben a honosítási kérelmek átvételéről, illetve az állampolgársági eskü letételéről készült jegyzőkönyvek elkészítésekor történtek szabálytalanságok. Kilenc dolgozót vádolnak hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással és más bűncselekmények elkövetésével, a Kisvárdai Járási Ügyészség azt kérte, pénzbüntetést szabjanak ki rájuk.

KMNyolc embert gyanúsítanak a honosítással való visszaélés miatt

Nyíregyháza – Nyolc embert gyanúsítanak a Dombrádon történt, egyszerűsített honosítási eljárásokkal kapcsolatos visszaélések miatt indult büntetőeljárásban – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán. tovább »

Dombrád lett a fekete bárány?

Dombrád – A dombrádi önkormányzat négy dolgozóját közokirat-hamisítással gyanúsítják. Máshol is nyomoznak. tovább »
Dombrád.
SZON.HU


hirdetés