Helyi közélet

2016.02.13. 10:29

Petőfi utcai tűz: megszüntették a nyomozást - de miért is?

Nyíregyháza - Tavaly nyáron nemcsak a helyi, de az országos sajtót is bejárták a szörnyű képek és a felfoghatatlan tragédia híre: július 17-én kiégett egy társasházi lakás Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Tavaly nyáron nemcsak a helyi, de az országos sajtót is bejárták a szörnyű képek és a felfoghatatlan tragédia híre: július 17-én kiégett egy társasházi lakás Nyíregyházán.

Egy fiatal lány ki tudott menekülni, de az édesanyja, magához szorítva unokaöccsét, a mélybe ugrott a lángok elől. Az asszony azonnal meghalt, a kisfiú viszont, bár nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, túlélte a zuhanást. A tragédia után összefogott a város, az édesanyját elvesztő, otthon nélkül maradt lánynak gyűjtést rendeztek, aki tudott, megpróbált segíteni.

Ám miután az egyik kereskedelmi televíziónak a lány azt mondta, hogy szerinte az anyukája gyújtotta fel a lakást, mindez abbamaradt. Az eset azóta is foglalkoztatja a közvéleményt, lapunk is folyamatosan érdeklődött a katasztrófavédelemnél a tűzvizsgálat eredményéről. Most megtudtuk: a szakvéleményt átadták a rendőrségnek, ahol emberölés kísérlete miatt nyomoztak.

Tűzvizsgálat és eljárás

– A tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, de akkor már teljes terjedelmében égett a negyedik emeleti lakás. Mivel feltételezhető volt, hogy a haláleset is a tűzzel összefüggésben történt, az oltást követően tűzvizsgálatot folytattunk le. Ez a tűz keletkezési idejének, helyének és okának felderítésére irányult, és a katasztrófavédelem szakemberei mellett független tűzvizsgáló szakértőt is kirendeltek. Az így összeállított szakvéleményt kapta meg a rendőrség a nyomozáshoz – mondta Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Fülöp Gergely rendőr őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunkat arról tájékoztatta, hogy a tűzesettel kapcsolatban a megyei rendőr-­főkapitányság több ember sérelmére elkövetett ember­ölés kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. A nyomozást a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 190. § (1) bekezdés e) pontja alapján a hatóság január 7-én megszüntette – mondta el a szóvivő.

1. bekezdés e pontja: A gyanúsított halála

Utánanéztünk: a törvény említett pontja arra vonatkozik, ha az ügyész a nyomozást a gyanúsított halála miatt szünteti meg.


Többen is megpróbálnak hasznot húzni a nyíregyházi lakástűzből, és a tragédiát túlélő lány nevében gyűjtenek pénzt. tovább »

Nyíregyháza – Szerdán kora délelőtt hatalmas csomaghegy körül találkoztunk azokkal a lányokkal, akik korábban osztálytársaik voltak a múlt pénteki tragikus tűzeset túlélőjének, Vikinek. tovább »

Nyíregyháza – A Petőfi utcában történt lakástűz túlélőjének, a 20 éves Vikinek gyűjtenek szerdán, a Kossuth téren. tovább »

Nyíregyháza – Hat lakásban nincsen áram abban a Petőfi utcai társasházban, ahol a negyedik emeleti lakás kiégett péntek este. Gázszolgáltatás viszont még napokig egyáltalán nem lesz. tovább »

Nyíregyháza – A péntek esti nyíregyházi lakástűzben megsérült kisfiú égési és töréses sérüléseket szenvedett, illetve sokkot kapott – tájékoztatta portálunkat Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense. tovább »

Nyíregyháza – Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a kisgyerek, akit nagynénje a nyíregyházi lakástűzből úgy próbált kimenteni, hogy a gyerekkel együtt ugrott ki a péntek este kigyulladt társasház negyedik emeleti lakásából. Az asszony a helyszínen meghalt. tovább »

Nyíregyháza – Egy nő az unokaöccsét karjában tartva ugrott ki annak a nyíregyházi társasháznak a lakásából, amely péntek este gyulladt ki; az asszony meghalt, a gyermek súlyosan megsérült a zuhanásban – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. tovább »

Nyíregyháza – Kigyulladt egy társasház negyedik emeleti lakása Nyíregyházán a Petőfi utcában, a lángok elől menekülve két ember kiugrott a lakásból, egyikük meghalt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője péntek este az MTI-vel. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában