Állami elismerés egyetemi oktatóknak

Akt.:
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Parlament kupolacsarnokában 2019. március 15-én
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Parlament kupolacsarnokában 2019. március 15-én - © Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Debrecen – A nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend közép- és lovagkeresztjét, Liszt Ferenc-díjat, valamint Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át a Debreceni Egyetem három professzora és egy adjunktusa.

A belgyógyászat területén több évtizede lelkiismeretesen, kiemelkedő színvonalon végzett gyógyító és szakmai munkája, valamint sokrétű tudományos tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Illés Árpád, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese. A Hematológiai Tanszék vezető egyetemi tanára részére Áder János köztársasági elnök adta át az elismerést március 15-én a Parlament kupolacsarnokában.

Kiemelkedő színvonalú munkájáért a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Bálint Péter, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának dékánja, az Irodalmi, Kommunikációs, Kulturális Antropológiai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára. A József Attila-díjas író Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások minisztertől vette át az elismerést március 12-én a Várkert Bazárban.

Kiemelkedő zenei előadóművészi tevékenysége elismeréseként Liszt Ferenc-díjat kapott Mohos Nagy Éva operaénekes, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar professor emeritája. A kitüntető címet szintén Kásler Miklós adta át szerdán a Pesti Vigadóban.

Ugyanezen az ünnepségen az egészségügyi ellátás fejlesztéséhez történő szakmai, közszolgálati és tudományos tevékenységének elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjat kapott az emberi erőforrások minisztertől Urbancsek Hilda, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Onkológiai Intézet Sugárterápia osztály egyetemi adjunktusa.

– Debreceni Egyetem –


Debrecen - Magyar Arany Érdemkereszt Kitüntetést vehetett át Filep Tibor Dénes debreceni történész, dokumentumfilm-rendező az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit hitelesen bemutató könyvei és filmjei elismeréseként március 14-én a budapesti Stefánia Palotában, a hovédségi tárca központi...Ibrány.
SZON.HU


hirdetés