Kisvárda Master Good – Brazil bajnokin Neymar büntetőjét is kivédte

Felipe teljesítményére nem lehet panasz
Felipe teljesítményére nem lehet panasz - © Fotó: nso.hu
Kisvárda – Felipe, a Kisvárda Master Good brazil tizenegyesölője bízik a Fradi elleni pontszerzésben.

Ugyan a Kisvárda Master Good három forduló alatt kilenc gólt kapott az NB I.-ben, ez a legkevésbé sem Luiz Felipe Ventura dos Santoson múlott. A brazil kapus sorra mutatja be a bravúros védéseket, ráadásul háromból két tizenegyest is hárított már.

– Utánpótlás-játékosként gyakran védtem ki tizenegyeseket, több tornát és kupát is nyertünk így. Jellemzően jó százalékkal hárítottam ezeket az egész karrierem során – mondta Felipe, aki csapata utolsó felkészülési meccsén, a Nyíregyháza ellen hatástalanított egy tizenegyest, majd megtette ezt a Vidi és az Újpest ellen is, s mint elmondta, igazi világsztárokon is kifogott már.

– Sikerült kivédenem Neymar és a korábbi brazil válogatott, Fred tizenegyesét, valamint az egykoron a Manchester Cityben játszó Elanóét is.

Felipének az előző fordulóban az Újpest vendégeként is volt dolga, igaz, a játékvezetőnek nem kellett volna tizenegyest ítélnie, hiszen a kapus a labdát rúgta el, mielőtt elkaszálta Nagy Dánielt.

Javította a játékvezető hibáját

– Azonnal mondtam a bírónak, hogy ez nem volt tizenegyes, és rossz döntést hozott – emlékezett vissza az esetre a kisvárdai futballista. – Miután sikerült védenem, nagy érzelmek törtek ki belőlem, örültem, hogy sikerült kijavítanom a játékvezető hibáját.

A három vereséggel álló szabolcsi együttesre szombaton sem vár könnyű feladat, hiszen 19.30-tól a bajnoki ezüstérmes Ferencvárost fogadják az új stadion nyitómeccsén. Nagynevű ellenfél ide vagy oda, Felipe bizakodó.

Brazíliában és a Bragában

– Azt várom, hogy az előző meccshez hasonlóan javuló tendenciát mutassunk és még jobbak legyünk – fejtette ki a 34 éves játékos. – Bízom benne, hogy végre nem kapunk gólt és pontot vagy pontokat szerzünk. Örülök, hogy végre a saját szurkolóink előtt játszhatunk, így talán jó eredményt érhetünk el.

Felipe jobbára a hazájában futballozott idáig, illetve egy fél szezon erejéig megfordult a portugál Bragánál. A beilleszkedés szempontjából tehát az eddigi talán legnagyobb feladata a mostani.

– Nehéz a nyelv, mert semmi másra nem hasonlít. A csapatban is különböző anyanyelvű játékosok szerepelnek, de kapusként fontos kommunikálnom, így a pályán is megértetem magam valamilyen módon. Úgy érzem, a helyiek is befogadtak. Az érkezésemtől kezdve nagyon sokat segít nekem Lucas (ahogy e beszélgetésben is – a szerk.), aki mindent megtett, hogy gyorsan beilleszkedjek – dicsérte Felipe a csapatkapitányt.

MKKisvárda.
SZON.HU


hirdetés