Kisvárda Master Good – Elűzni a megilletődöttséget

A piros mezes vendégek taktikusan, jól és harcosan játszottak – képünkön Bohdan Melnyik küzd Bognár Istvánnal és Schafer Andrással (8)
A piros mezes vendégek taktikusan, jól és harcosan játszottak – képünkön Bohdan Melnyik küzd Bognár Istvánnal és Schafer Andrással (8) - © Fotó: MTK.hu/Hegedüs Gábor
Kisvárda – Dajka László nagyon örül a három pontnak, de már a következő bajno­kira koncentrál.

Ilyenkor nem számít, mikor és hol van a ­meccs! Minden pénzt megér, ha nyernek a kedvencek. Így gondolhatták nem csak a Várkerti Vitézek, hanem mások is, akik a kisvárdaiakért szurkoltak, vagy szorítottak szombaton este az MTK stadionjában.

Nem sok helyzetet engedtek

A sokkal jobb mutatóval (hat meccsen tizenhárom pont) bíró kék-fehéreknél az addig két pontos Kisvárda Master Good megszerezte első élvonalbeli győzelmét. Érthetően boldog volt mindenki, így Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője is.

– Úgy készültünk, hogy folytatjuk az eddigi biztató teljesítményünket – kezdte visszapillantását Dajka László. – Úgy vélem, az elejét leszámítva taktikusan és fegyelmezetten futballoztunk. Időnként mi is nagy százalékban birtokoltuk a labdát és sok helyzetet nem engedélyeztünk a hazaiaknak. A tizenegyes jogos volt, értékesítettük, és nagyon örülök, hogy megszereztük első győzelmünket.

A mester azon sem morfondírozik sokat, hogy Kulcsár helyzeténél lesen volt-e a hazai támadó. Ilyen volt és lesz is…

Végre is hajtották

Attól sokkal fontosabb, hogy a várdai csapat játékán egyre markánsabban rajzolódik ki az, amit Dajka László szeretne. Vajon mi az, ami leginkább tetszett a szombati produkcióban, és mi az, ami miatt hiányérzete volt?

– Ami leginkább tetszett, az a taktikus és fegyelmezett játék. Mindenki azt csinálta amit megbeszéltünk és mindenki végre is tudta hajtani. Ez segített minket a jó eredmény elérésében. Ami egyfajta hiány­érzetet jelenthet: kissé megilletődötten kezdtünk; szeretném, ha erről nagyon gyorsan leszoknánk – adta a választ Dajka mester.

Jubileumot kell keresni

A hét végén a válogatott fellépése miatt nem lesz forduló, így többet lehet edzeni.

– Különösebben nem befolyásolja az elképzeléseimet. Ez a bajnokság, mind a tizenkét együttesnek ez van. Úgy kell dolgoznunk, hogy a következő bajnokira a lehető legjobban készüljünk fel – így Dajka László.

Ez a következő ellenfél jövő szombaton a Haladás lesz. Addig jó lenne valami jubileumot összehozni Vári Barnabásnak, hiszen amikor ünnepelték, ő mindig tizenegyesgólt szerzett, a csapat pedig két meccsen négy pontot.

MLKisvárda.
SZON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés