Kisvárda Master Good – Nem tették még keresztbe a lábukat

Ha vasárnap nyer a Kisvárda, Jánvári Gábor is visszatérhet oda, ahonnan érkezett – az NB I-be
Ha vasárnap nyer a Kisvárda, Jánvári Gábor is visszatérhet oda, ahonnan érkezett – az NB I-be - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Amennyiben győz a Kisvárda a Kazincbarcika otthonában, úgy biztossá válik a feljutása.

A harmadik forduló óta feljutó (többnyire második, de volt éllovas is) helyen áll az NB II-ben a Kisvárda Master Good, amely akár már vasárnap is megkoronázhatja egész éves teljesítményét. Amennyiben a szabolcsiak három ponttal gazdagodnak a Kazincbarcika putnoki otthonában, akkor biztossá válik a klub NB I-es tagsága. Eközben az ellenfél a kiesés elkerüléséért küzd, de nem volt ez mindig így, hiszen ősszel még harmadik helyezettként érkeztek a Várkertbe, és végeztek 1–1-es döntetlenre.

– Állt a harmadik helyen a Kazincbarcika, a Szolnok vagy éppen a Cegléd is, de hosszabb távon azért várható volt, hogy a patinásabb csapatok, így a Nyíregyháza, a Békéscsaba, a Győr és a Gyirmót lesznek az igazi riválisok – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Ettől függetlenül emlékezhetünk rá, hogy milyen nehéz dolgunk volt hazai pályán a Barcika ellen, és mivel most éppen az életéért küzd a csapat, nem gondoljuk, hogy más lesz a helyzet.

Mindenesetre a Soroksár elleni vasárnapi győzelemmel (3–1) helyzetbe került a Várda, de senki se higgye azt, hogy a heti edzésmunka abból állt, hogy a játékosok ládaszám hordták az ünneplésre szánt pezsgőt a csapatbuszra.

– Jól jött, hogy végre volt egy teljes hetünk készülni a meccsre, hiszen gondjaink azért szép számban adódnak – így Kondás Elemér. – A legutóbbi mérkőzésen sérülés miatt lecserélt Izing Martin és Horváth Zoltán aligha tudja vállalni a játékot és a középpályán is vannak kérdőjelek. Ugyanúgy készültünk, mint eddig, nem tettük keresztbe a lábunkat csak azért, mert előállt ez a viszonylag kedvező helyzet. Eddig is az volt az első, hogy a magunk dolgával foglalkoztunk, és csak utána figyeltük a többiek eredményeit, most is így lesz, hiszen győzelem esetén matematikailag is biztossá válna a második helyünk.

Előállhat persze az a helyzet is, hogy döntetlen, sőt akár vereség esetén is ünnepelhet a Várda, de ahhoz már tényleg kellene figyelniük a riválisok eredményét. És ezt ugye nem igazán akarják…Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés