Fantom családoknak nem jár a támogatás

Zichar János
Zichar János - © Fotó: KM-archívum
Nyírcsászári – Számos helyhatósághoz hasonlóan, lehetőségeihez mérten Nyírcsászári önkormányzata is támogatja az iskolakezdésben érintett lakosait az idén ősszel, ám a jogosultságnak feltételei vannak.

– Az általános iskolás gyermeket nevelő családok 8 ezer, a középiskolások 13 ezer, a felsőfokú szakképzésre járók 20 ezer forintot kapnak. A milliós nagyságrendű kiadást az önkormányzat ezúttal is saját forrásból, feszített és bölcs gazdálkodással tudja finanszírozni – nyilatkozta lapunk érdeklődésére Zichar János.

Ellenőrzik a jogosultságokat

A település polgármestere hozzátette: a képviselő-testület egyhangúlag támogatta az iskolakezdéssel kapcsolatos anyagi terhek egy részének átvállalását, de abban sem volt vita a döntéshozók között, hogy a juttatást feltételekhez kössék.

– Csak azok a családok igényelhetik ezt a támogatást, akik életvitelszerűen Nyírcsászáriban élnek. A beérkezett iskolalátogatási, illetve hallgatói jogviszony-igazolásokat a pénzügyi bizottság leellenőrzi, s ha minden rendben, kezdődhetnek a kifizetések – ismertette a folyamatot a község első embere.

PINyírbátor.
SZON.HU


hirdetés