Megszépült az encsencsi általános iskola

A beruházást megáldották és megszentelték a történelmi egyházak képviselői
A beruházást megáldották és megszentelték a történelmi egyházak képviselői - © Fotó: Bakos Zsolt
Encsencs – Jóval gazdaságosabbá és energiatakarékosabbá vált az intézmény fenntartása.


Több mint 150 millió forint támogatásból újult meg az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Encsencsi Tagintézménye. A beruházás keretében új hőszigetelést kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a fűtést, így jóval gazdaságosabbá és energiatakarékosabbá vált az intézmény fenntartása. Az átadóünnepségen jelen volt dr. Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője, dr. Éliás Tünde, a megyei kormányhivatal Nyírbátori Járási Hivatalának vezetője és Pesti Béla László, a Mátészalkai Tankerületi Központ igazgatója.

– Mint látjuk, a polgári kormány a hátrányos helyzetű térségek támogatásáról sem feledkezik meg, hiszen minden településen épül vagy megújul egy-egy oktatási-nevelési, illetve szociális intézmény. Az encsencsi pedagógusok és gyerekek visszajelzései egyöntetűen arról árulkodnak, hogy nagyon várták már a beruházás végét, és elégedettek az eredménnyel – fogalmazott dr. Simon Miklós.

Biztos tudást kapnak

Dr. Sölch Gellért helyettes államtitkár beszédében kiemelte: a megújult iskola épülete csak egy váz, egy keret, az igazi munka még csak most kezdődik, hiszen ezt meg kell tölteni élettel, tartalommal, hogy a fiatalok megkapják azokat az értékeket, azt a biztos tudást, amellyel könnyebben boldogulhatnak majd az életben. – Ezzel a megszépült épülettel a jövőbe fektettünk be, hiszen a jövő nemzedéke fog ide járni, ők élvezik majd mindennek a gyümölcsét. Kitartással és hittel emberfeletti teljesítményre is képesek lehetnek ezek a diákok ebben az értékekre épülő, egyre gazdagodó intézményben – tette hozzá a helyettes államtitkár.

PINyírbátor.
SZON.HU


hirdetés