Helyreáll a család rendje

A főszerepet Mikó István játssza
A főszerepet Mikó István játssza - © Fotó: Zentheferencszinhaz.hu
Nyíregyháza – A darab mulatságos, borzalmas, szentimentális, vicces és fájdalmas is egyben.

Folytatódik a Váci Mihály Kulturális Központ Lehozzuk önnek a csillagokat elnevezésű programsorozata: február 27-én 19 órától a Hazatérés című darabot láthatja a közönség – Harold Pinter tragikomédiáját a Zen­the Ferenc Színház művészei mutatják be.

Rögös az út

Négy férfi – az idős apa, két felnőtt fia és idős testvére – évek óta élnek egy londoni házban anya nélkül, nő nélkül, amikor váratlanul megjelenik az Amerikában élő harmadik fivér fiatal feleségével. A darab mulatságos, borzalmas, szentimentális, vicces, fájdalmas, amelyen sírni kell, és persze nevetni.

A Hazatérésben a cselekmény tárgya nem más, mint az apauralom bukása. Eljön a nőuralom (anyauralom), és bár az odáig vezető út rögös, ha nehezen is, de helyreáll a család régi rendje, és újra asszony veszi át az otthon irányítását. A Zenthe Ferenc Színházban dolgozó Gyuriska János ez alkalommal nem színészi erényeit csillogtatja: rendezőként jegyzi az előadást. Munkáját kiforrott, letisztult ötletek, határozott elképzelések jellemzik, amelyek megvalósításában tökéletes partnerei a színészek.

Tragédia, humor, szatíra

– Harold Pinter egy olyan szerző, akinek ha egy darabjába hívják az embert játszani, szinte gondolkodni sem kell, elfogadja-e? A Hazatérésben az apa, Max egy furcsa, groteszk figura, de talán ki fog derülni, hogy miért vált azzá. Nem lehet egy emberről első pillantásra megmondani, miért vált olyanná, amilyen, meg kell ismerni az életét. Az övében is van tragédia, humor, szatíra, mint szinte mindannyiunk életében. Örülök, hogy ezt a figurát meglátta bennem a rendező – mondta el három évvel ezelőtt, a bemutatóval kapcsolatosan a darab vendég főszereplője, Mikó István. KM

Információk

Hazatérés – tragikomédia két részben

Szerző: Harold Pinter

Bemutatja: Zenthe Ferec Színház

Szereplők: Mikó István, Csernák János, Bozó Andrea, Erdélyi Gábor, Máté Krisztián, Albert Péter

Rendező: Gyuriska János

Helyszín: Váci Mihály Kulturális Központ, Nyíregyháza

Időpont: február 27., 19 óra

Címkék: , ,


Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés