Komoly segítség egy jó döntéshez

Az elmúlt években is sok érdeklődőt vonzott a szakmák bemutatója – a látogatók most is jó döntést hoznak
Az elmúlt években is sok érdeklődőt vonzott a szakmák bemutatója – a látogatók most is jó döntést hoznak - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Rendkívül gazdag programkínálattal vár minden érdeklődőt a pályaválasztási kiállítás.

Megszokhattuk már, hogy nem sokkal az iskolák őszi becsengetése után szerte az országban pályaválasztási kiállításokat rendeznek a megyei kormányhivatalok koordinálásában.

Egy jó suli, szakma, pálya

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal is komoly hagyományokat ápol és szervezi meg 18. alkalommal a „Dönts jól, jövőd a tét!” néven futó, kétnapos pályaválasztási kiállítást október 11–12. között Nyíregyházán, a Continental Arénában.

Egy olyan tájékoztató és szakmai rendezvényről van szó, amely segítséget nyújt általános iskolák 7–8. osztályaiba járó tanulók számára a leginkább megfelelő középiskola, illetve szakma- és pályaválasztáshoz.

Gyerekeknek és szülőknek is

Ugyanakkor a még szakképzetlen vagy pályakorrekciót fontolgató felnőtteket is tárt karokkal, s ami még fontosabb: a munkaerőpiaci igényekhez igazodó információkkal és ajánlatokkal várják. A szervezők rendkívül gazdag programkínálattal készülnek gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt.
A két nap eseménysorozatának összeállításánál a munkaerőpiac igényeit, lehetőségeit tartották szem előtt, elsősorban a hiányszakmákra koncentrálva, ám a szakmai programot kulturális műsorok, különleges bemutatók is színesítik.

Személyes találkozás, élmény

A rendezvényen testközelből ismerkedhetnek meg a fiatalok az egyes szakmákkal, találkozhatnak közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel, munkáltatókkal.

A kísérőprogramok során üzemlátogatásokon vehetnek részt, ahol betekintést nyerhetnek többek között az autószerelés, papírgyártás, hírszerkesztés rejtelmeibe.
Még egyszer tehát: a pályaválasztási kiállítást Nyíregyházán, 2017. október 11-én és 12-én rendezik meg a Continental Arénában. A belépés díjtalan!

– KM –Nyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés