Sok erőt merítettek a centenáriumi évből

Nyíregyháza – Kétszázban: a száz! A centenárium évében a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium 200 oldalas tartalmas kiadványt jelentetett meg Suller Zoltán igényes szerkesztésében. Az oktatási intézmény jelentőségét dr. Márka Szabolcs asztrofizikus, a Nobel-díjas csoport tagja, volt diák fogalmazta meg frappáns módon: „A Zrínyi, tanáraink és osztálytársaink adták a szárnyakat nekünk, hogy álmainkat kergethessük”.

A patinás középiskola nem egyetlen központi rendezvénnyel emlékezett meg a százesztendős történetéről, hanem az egész tanévet felölelő lüktető programsorozatot szervezett meg – írtuk júliusban.
– A tanév algoritmusát egyértelműen a jubileumi rendezvénysorozat határozta meg úgy, hogy közben hibátlanul, zavartalanul működött az intézmény.

Bebizonyosodott ezúttal is, hogy a Zrínyi-iskolában fontos az értékorientáció, az élményszerzés és a közösségteremtés. Olyan sikeresnek bizonyult a 100 éves program, hogy abból erőt meríthetünk a következő időszakra, úgy érzem, minden érintett még inkább zrínyisebb lett. A tanév egyébként eredményesen zárult a végzősök szempontjából is: 125-en összesen 160 nyelvvizsgával távoztak – mondta Huszárné Kádár Ibolya, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium intézményvezetője.

LTLNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés