A leukémiával küzdő újfehértói kisfiú megkapta a Real Madrid ajándékát

Dankó Zsoltnak (kockás ingben) a Real Madrid U 18-as csapatának kapitánya adta át a névre szóló, dedikált mezt
Dankó Zsoltnak (kockás ingben) a Real Madrid U 18-as csapatának kapitánya adta át a névre szóló, dedikált mezt - © Fotó: Pusztai Sándor
Újfehértó – Mint beszámoltunk róla, a spanyol gárda U18-as csapatának részvételével megrendezett tarpai pályaavató jótékonysági esemény is volt egyben: a klub a súlyos betegséggel küzdő, 12 éves Lakatos Márk gyógykezelésére ajánlotta fel a bevétel egy részét.

Újabb műtéten esett át

Az újfehértói focistapalántát Budapesten kezelik, múlt pénteken is átesett egy műtéten.

– A hétvégén hiába kerestem Márkot, nem reagált, sejtettem, hogy nincs jól, aztán nagy örömömre szolgált, hogy hétfőn már visszajelzett – mondta a kisfiút a kórházban meglátogató edzője, Dankó Zsolt. – Nem nagyon akartak beengedni hozzá, így beszélni sem igazán tudtam vele. Az sajnos biztos, hogy további kezelésekre szorul. Rendkívül hálás kisgyerek egyébként, a látogatásom előtt kérdeztem, hogy mit vihetek neki, csak annyit válaszolt, hogy már így is rengeteget tettem érte.

Így is sikerült azért meglepni Márkot, hiszen megkapta a Real Madrid ifistái által dedikált mezt, és az újfehértói U14-es bajnokcsapat – melynek korábban ő is tagja volt – egy, a csapattársak aláírásával ellátott pólót ajándékozott neki.

– Ezek a gesztusok borzasztóan sokat jelentenek Márknak és a családnak is, nagyon meghatódtam, amikor megláttam a gyerek nevét a mezen – mondta a kisfiú édesanyja. – Sajnáltam, hogy nem lehetett ott Tarpán, mert a labdarúgás élteti. Az az álma, hogy nagy futballista legyen. Mindig a focin jár az agya, ha nem érdekli, akkor tudom, hogy rosszul van, amikor viszont arról beszél, nyugodt vagyok.

MK


A Real Madrid fiatal futballistái avatták fel Tarpa új sportpályáját
Tarpa - Ünnepélyes megnyitó után három mérkőzéssel avatták a település felújított fűves focipályáját. Fél órával a tervezett kezdés előtt már nehezen lehetett ülőhelyet találni a Sportcentrum füves pályája mellett, a nagy érdeklődés indokolt volt persze: a Real Madrid fiataljai vendégeskedtek a s...Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés