Autó - Motor

2017.04.03. 14:05

Kiss Pál gyári pilótaként nyomja majd a RabócsiRingen

Máriapócs - Wieszt Jankó kategóriát váltott, Móricz József ismét visszatért.

Máriapócs - Wieszt Jankó kategóriát váltott, Móricz József ismét visszatért.

Ha húsvét, akkor RabócsiRing! A ralikrossz kedvelői közül sokaknak két évtizede megszokott programja, hogy a locsolkodás után, előtt vagy helyett a máriapócsi pályán húsvétoznak.

Az elmúlt évben ünnepelte fennállása huszadik évfordulóját a pálya, sokáig minden évben itt kezdődött a ralikrossz pontvadászat. Az idén nincs már így, hiszen a hétfordulós bajnoki sorozat a Slovakia Ringen vette kezdetét. A Dunaszerdahelyhez közeli Diósförgepatony mellett felépített pályán lesz a zárkör is, közben a RabócsiRingen háromszor, a KakucsRingen egyszer versengenek a felek, illetve egy ausztriai futam teszi teljessé a kört. A versenyek zöme hazai bajnokság mellett egyben a közép-európai bajnokság fordulója is lesz.

A rajt tehát megvolt, a fókuszban ismét a királykategória, azaz a Supercars fog állni. A címvédő Kiss Pál Tamás, a Speedbox Racing Team versenyzője a hétfutamos magyar bajnokság mellett mind az öt Európa-bajnoki fordulóban is rajthoz kíván állni a Peugeot 208-asával. Mégpedig gyári pilótaként.

Második hely Barcelonában

A magyarországi Peugeot márkaképviselet tavaly december végén döntött arról, hogy 2017-ben a miskolci pilótát, illetve versenyzését támogatja. A szezont jól kezdte a miskolci versenyző, hiszen megnyerte a bajnoki nyitányt. A hétvégén Barcelonában az Európa-bajnokságon indult, és a Supercars ERX-ben parádés autózással végül a második helyen végzett a népes és erős mezőnyben.

Azokban sincs hiány, akik szeretnék letaszítani a trónról, vagy éppen megszorongatni a bajnokot. Így például az új Mitsubishi EVO 10-essel induló Harsányi Zoltán vagy Kárai Tamás, aki szintén új Audival szeretné visszahódítani a hazai elsőséget. És ott van még a bajnoki rajton a harmadik helyet megcsípő Vass Zoltán (Mitsubishi Colt) és a mögötte célba érkezett Spitzmüller Csaba (Skoda Fabia) is. Szólnunk kell az idén harmincegyedik bajnoki szezonját kezdő, örökös bajnok Kotán Péterről (Ford Escort) és a nyíregyházi Mózer Attiláról (Skoda Fabia).

Eddig kimaradt a sorból Wieszt Jankó, a Supercars tavalyi ezüstérmese. Joggal, hiszen kategóriát váltott és az idén a Supera 1600-ban indul. Renault Twingóval szeretné felvenni a harcot a címvédő Marton Gergellyel (Skoda Fabia), a tavalyi második Kovács Marcellel (Suzuki Sewift), illetve a nyitányon a legjobb magyarként, a harmadik Gerencsér Dáviddal (Suzuki Swift). S a végére egy slusszpoén: ismét visszatért a ralikrosszpályákra a megyénkbeli Móricz József (Skoda Fabia), aki a szlovákiai rajton az ötödik helyen zárt.

A többi kategóriában is nagy harc várható, de ezekről később.

KM-ML

Ralikrossz

Az országos bajnokság idei fordulói

1. Március 25–26.: Slovakia Ring

2. Április 16–17.: RabócsiRing

3. Június 4–5.: RabócsiRing

4. Augusztus 5–6.: KakucsRing

5. Augusztus 26–27.: Greinbach

6. Október 7–8.: RabócsiRing

7. Október21–22.: Slovakia Ring

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!