Autó - Motor

2017.07.29. 14:03

Ötödik hely az Autocross EB-n

Kis Ádám autocross versenyző beszámolóját olvashatják.

Kis Ádám autocross versenyző beszámolóját olvashatják.

Kis Ádám - Levianus Motorsport - Autocross Európa Bajnokság

Matschenberg - 2017.06.23-25.

Mitsubishi Colt EVO

Kis Ádám: Június utolsó hétvégéjét a Németországi Matschenbergi Autocross Európa Bajnokságon töltöttük a csapattal. Pénteken napon a szokásos adminisztratív várt ránk, ahol ismét ajándékokkal kedveskedtek a rendezők. Majd következett a gépátvétel amin szőröztek velünk egy kicsit megint. Az elektromos áramtalanítóval volt gondjuk, mégpedig az elhelyezkedésével. A Matschenbergi Autocross Európa Bajnokság szombati napját időmérő futamokkal kezdtük. Egész nap turbónyomás hibával, fék problémával küzdöttünk, és sebváltót is cseréltünk. Szerencsére sikerült orvosolni a problémát a szerelő csapatnak.

Káoszos volt a vasárnapi napunk is.

A második előfutamban kettős sárga zászlónál, a holland versenyző társam kiforgatott így a hetedik helyen zártunk.

A harmadik előfutamban lehoztuk a kötelezőt, az ötödik helyre jöttünk be az autóval, amely elég volt a döntőben a hatodik rajthelyen való induláshoz. Sajnos a döntőben a rajtnál elaludtam, majd a hatodik helyig sikerült feljöjjek a hosszú domboldalon, majd a második körig iszonyatosan feltartott az előttem haladó Jan Bartos, de a célegyenes kanyarban helyet adott, így meg tudtam előzni már abban a körben. Sajnos a beszívott levegő hőmérséklete magasnak bizonyult (-50 lóerő), mivel hátulról rajtoltunk a belocsolt pályán (ezért besarazódtunk), így csak hasonló köridőket sikerült menni az előttem haladó pilótákkal. Az ötödik helyem nem került veszélybe. Szinte karcmentesen betudtam hozni az autót. Nová Paka-n találkozhatnak a csapatunkkal a jövő héten!

Köszönöm a támogatóim segítségét!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!