BOON - Jegyzet

2013.03.10. 15:09

Jegyzet: A sor végén

Lassan már kezdem megszokni, hogy mi mindenben a sor végén kullogunk. Gazdasági fejlődésben, GDP-ben, minimálbérben, sőt még a női politikusok vagy cégvezetők számát tekintve is. Idén az unióban prioritást élveznek a női vállalkozók.

Lassan már kezdem megszokni, hogy mi mindenben a sor végén kullogunk. Gazdasági fejlődésben, GDP-ben, minimálbérben, sőt még a női politikusok vagy cégvezetők számát tekintve is. Idén az unióban prioritást élveznek a női vállalkozók.Támogatja őket a vállalkozóvá válásában, a nagyobb cégeknél vezetői beosztásba kerülésben és a politikai pályára lépésben is. A törekvések szerint 2020-ra szeretnék elérni, hogy 40 százalékkal több legyen a politikus nő, ugyancsak 40 százalékkal üljenek többen a nagyvállalatok vezetői székeiben.

Nagyot változott a világ. Most azt a kor éljük, amikor megvalósulni látszik az egyenjogúság, bár néha nekem azért még vannak kétségeim. Pláne, amikor azt hallom, hogy egy nőnek a konyhában a helye, a fakanál mellett. Ilyenkor eszembe jutnak azok a politikus nők, akik sikerrel vezettek egy országot, cégvezetők, akik maguk mögé parancsoltak férfiakat, tudásban, kreativitásban, teherbírásban. Egy korábbi statisztika szerint Magyarország a női politikusok számát tekintve a 101-helyen állt azon 141 ország között, ahol ezt az arányt vizsgálták. Megint a sor vége, de legalább is utolsó harmada.

Pedig nem ártana több nő a vezetésben… nem lenne csatatér az ország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!