boon-sportoldal

2008.03.30. 18:34

14. lett a magyar csapat

<p>Budapest – A 20 fős magyar válogatott nem tudott javítani a pénteki rövidprogram után elfoglalt pozícióján és a 14. helyen végzett szombaton a budapesti Papp László Sportarénában rendezett szinkronkorcsolya-világbajnokságon.</p>

Az aranyérmet a finnek első számú csapata szerezte meg a svédek és a kanadaiak előtt.

A hazaiak a szombati kűr során a 13. legjobb programot futották, ám előrelépniük nem sikerült. Pontosabban mégis, hiszen a 2005-ös tizenhatodik helyezés, és a tavaly elért huszadik pozíció után a hétvégi végeredmény összességében nagy sikernek tekinthető a 17 ország, 22 csapatát felvonultató világeseményen.

Jó érzés

– Szenzációs volt! Most azt mondtuk, hogy csak élvezzük ki az elmúlt tíz hónap munkájának eredményét, és tényleg próbáltuk élvezni azt az ajándékot, hogy itthon korcsolyázhatunk – mondta a miskolci csapatkapitány, Gulyás Erika. – A program közben éreztük, hogy a közönség itt van körülöttünk, itt van velünk. Nagyon jó érzés! Természetesen a program alatt nem erre kellett figyelnünk, akkor a korcsolyázásra koncentráltunk. A legfontosabb erősségünk az egységesség volt, és az, hogy mindenki élvezi, amit csinál. Nem a helyezés, vagy a pont számít, hanem az, hogy szeretjük ezt a sportot művelni. Szeretnénk mindenkinek megköszönni a biztatást, és akik az elmúlt egy évben velünk voltak, azoknak a sok segítséget.

A végeredmény
1. Finnország I 210,48 pont
2. Svédország I 205,71
3. Kanada 198,81
...14. MAGYARORSZÁG 134,50

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!