boon-sportoldal

2008.04.27. 21:27

Sportlövők: folyt. köv.?

<p>Miskolc - Az elmúlt hét végén három napon át a miskolci városi sportcsarnokban rendezték meg a légfegyveres országos bajnokságot.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/sportlovok-folyt-kov/cn/boon-news-em_01-20080427-083714"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A légfegyveres ob eredménysora</B></A>&#160;<dia width="900" height="700" alt="Légfegyveres OB Miskolcon 2008.04.27."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/L_gfegyveres_OB_Miskolcon_2008_04_27_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Légfegyveres OB Miskolcon 2008.04.27." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/legfegyveres-ob-miskolcon.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Ha van olyan, aki a sportlövészet kedvelőjeként csak az országos bajnokság idején látogat el a miskolci városi sportcsarnokba, az most nagy változásokkal szembesülhetett. Harminc évvel ezelőtt rendeztek lőversenyt a megye legnagyobb fedett csarnokában, és három évtizeddel ezelőtt a lőlapokat még visszatekerve, a találatokat nagyítóval értékelve, hosszas összeadások után tudták meg a végeredményt az érdeklődők. Ma pedig? Az elektronika fejlődésének köszönhetően azonnal képi megjelenítés van, persze a lövések értékelésével együtt, de nem csak a lőállásban lévő versenyzők számára monitoron, hanem a nézők számára is, projektoros kivetítőn, ahol egyszerre tíz versenyző eredményeinek alakulását lehet nyomon követni, másodpercre pontosan. Ez utóbbi különösen a döntők idején vonzza a szemet, és nem csak a lőlapokon pásztázhatunk, hanem az azonnal összesített eredménylistán, amelyen a helyezések és az összes lőtt kör megtalálható.

Nemzetközit is

– Egy-egy ilyen lőállás 1 millió forintba került, az országos szövetség tulajdona, és kölcsönkaptuk a verseny idejére - mondta Ullik Béla, a légfegyveres ob egyik főszervezője, a sportági megyei főtitkára. – A verseny előtt néhány óra alatt szerelték össze a rendszert és tökéletesen működik.

De nem csak a sportinfrastruktúra, hanem a verseny szervezése is. A feladatot úgy tűnik, sikeresen oldotta meg a megyei lövésztársadalom. Még arra is jutott a figyelmükből, hogy a megyei főtitkár is beállhasson a lőállásba, vasárnap délben.

– Nem ment valami jól – sommázza saját teljesítményét Ullik Béla. – De nem is ez volt a lényeg. A lőlapomon szereplő számoknál számomra sokkal értékesebbek azok a visszajelzések, amelyeket a jelenlévőktől kaptunk. Kovács Tibor, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára a verseny elejétől jelen volt, és tőle is, de a vasárnap megérkezett szövetségi elnöktől, dr. Krzyzewsky Miklóstól is kaptunk elismerő szavakat a rendezésről, még az is felvetődött, hogy nemzetközi versenyt rendezünk legközelebb.. Egyvalami azonban mindenképpen idekívánkozik: abban, hogy ismét azon a küzdőtéren mérjék össze felkészültségüket a versenyzők, amelyen a mostani sportvezetők fiatal lövészként versenyeztek, óriási szerepe van a város vezetésének, közöttük Orosz Lajos alpolgármesternek és Halmai Gyulának, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatójának, aki egyben a Megyei Sportlövők Szövetségének elnöke is.

A legjobb megyei versenyző Kárpáti Zoltán lett, aki vasárnap bejutott a légpisztolyos döntő 8 fős mezőnyébe. A Miskolci Városi Közlekedési LK sportolója végül a hetedik helyet szerezte meg.

Számok
A most véget ért légfegyveres ob-n 10 méterről lőhettek a versenyzők, összesen 40 lőállásból. A nők 40-, illetve a férfiak 60 lövéses nemzetközi versenyszámaik mellett, a nemzetinek számító 20 lövéses számokban is próbára tehették magukat a sportolók. A felnőtteken kívül a junior és ifjúsági korcsoportban, mindkét nemben egyéni és csapatszámokban is avattak bajnokokat, a három nap alatt összesen 26 aranyérem talált gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!