boon-sportoldal

2008.06.08. 22:52

Frei könnyei és a profizmus

<p>A nyitónap két meccse közül az esti tetszett jobban állandó szakértőnknek.</p>

A labdarúgó Európa-bajnokság idején a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőbizottságának elnöke, a FIFA-instruktor Temesvári Miklós lesz portálunk szakértője, aki a nyitónapon látottakat foglalta össze.

– A portugál - török összecsapás kifejezetten jó meccs volt, küzdelmes, ráadásul gyors játékot hozott, szórakoztatóbb volt, mint a nyitó találkozó, bár összességében arra sem lehet panasz, hiszen izgalmakban ott sem volt hiány. Úgy tűnik, hogy jó kis sorozat indult el,azzal együtt is, hogy a foci folyamatosan fejlődik, de ma már olyan magasságokban jár, ahonnan nehéz továbblépni. Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy egyik, másik csapatnak ez sikerülni fog, és bízom benne, hogy a szakmai fejlődés a nézők örömére lesz. Őszintén szólva számomra kellemes meglepetés volt a svájciak játéka, talán jobbak is voltak a cseheknél, és több volt a meccsben annál, mint amire végül jutottak. Frei sérülése külön pech a számukra, és ennél a fiúnál lehetett látni, hogy igenis vannak érzelmek a mai kőkeménynek mondott profi futballban, hiszen a sérülést szenvedett játékos elsírta magát, nyílván nem a fájdalom miatt, hanem ezért, mert ezzel számára véget ért az Eb. Hiába támadott többet a nyitómeccsen az egyik házigazda, a kontrák a cseh válogatott számára hozták meg a sikert. És érdekesség, hogy egy olyan játékos szerzett gólt, aki csereként állt be annak a helyére, akitől a csehek a háló megzörgetését remélték. Ámbár kétségtelen, hogy nem Koller napja volt a szombat, így nem is lehet csodálkozni azon, hogy lecserélték.

Esélyek

Temesvári Miklós annak ellenére, hogy két csapat is győzelemmel kezdett az 1. fordulóban, úgy érzi nem lefutott a továbbjutás, véleménye szerint a cseheken kívül akár a törökök, de még a svájciak is bejuthatnak a nyolc közé a szombaton látottak alapján. Ami pedig a meccsek taktikai részét illeti, erről a következőket mondta az ősz hajú mester:

– A portugál Ferreira, aki szerintem kiváló futballista, valamilyen furcsa ok miatt balhátvédet játszott, annak ellenére, hogy jobblábas játékos. Őszintén szólva nem értem, hogy miért, kíváncsi lennék Scolari kapitány döntésének a hátterére. De nyertek, így a döntés helyessége megkérdőjelezhetetlen. Ami pedig a hadrendeket illeti: a portugálok 4-3-3-ról nagyon jól váltottak 4-5-1-re és onnan vissza, a törökök is nagyjából ezt játszották. A svájciak 2 csatáros játéka, a 4-4-2-es felállásban öltött testet, a csehek pedig hol egy, hol pedig három csatárral játszottak, attól függően, hogy éppen mire volt lehetőségük, szükségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!