boon-sportoldal

2011.08.06. 20:49

„Elrajtolt” a TVK Triatlon Nagyhét

A 13. TVK Triatlon Nagyhét elnevezésű sport- és kulturális eseménysorozat ma este az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, de a sárkányhajósok már ezt megelőzően melegítettek a holnapi versenyükre.

A 13. TVK Triatlon Nagyhét elnevezésű sport- és kulturális eseménysorozat ma este az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, de a sárkányhajósok már ezt megelőzően melegítettek a holnapi versenyükre.

A Tiszaújváros Napon (idén minden napot a támogatók egyikéről nevezték el a házigazdák) a sárkányhajósok kora délutáni  szabadedzése új színfoltot jelentett a programban.  A sorozatot rendező TVK-Mali Triatlon Klub eddig használt, alaposan kiszolgált hetes-kenujait nem lehetett már tovább foltozni, vízre tenni, így nagyon jókor jött a nemrégiben alakult Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület felajánlása, mely szerint ők szívesen lebonyolítanak egy sárkányhajó versenyt  a Dísztavon.

Ünnepélyes „rajt”

A már délelőtt kinyitott, sok-sok érdekes elemmel felszerelt Játszópark záróráig zsúfolt teltházzal üzemelt.  Az első nap első zenei fellépője a KreAktív színpadon  az Acoustic Gallery volt. A kilenc napos menetelés esti ünnepélyes megnyitóján - a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és Majorett Csoport megszokottan nívós felvezetése után - Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Szervező Bizottság társelnöke és dr. Márkus  Gábor főrendező, a Szervező Bizottság  másik társelnöke köszöntötte az főtéren egybegyűlteket, kívánva mindenkinek tartalmas szórakozást a hét valamennyi napjára. Ezt követően a „pálinkadalos” Magna Cum Laude zenekar adott nagy érdeklődéssel kísért koncertet a nagyszínpadon, míg a KreAktívon a Big Fat Chubby And The Swamp  Busters zenélt.

Vendég az olimpiai bajnok

Az augusztus 7-i, vasárnapi  sárkányhajó verseny szervezői 9:00-12:00 óra között szabadedzési lehetőséget kínálnak a 10+1 fős (a +1 fő a dobos) csapatok számára. Az állandó kormányost mindkét hajóba a rendezők biztosítják, csakúgy, mint a mindenki számára kötelező mentőmellényt. A versenyre ma 12 órától, a Dísztó Főtér felőli oldalánál kijelölt versenyirodán lehet jelentkezni. Nevezési díj nincs. Fontos tudnivaló, hogy a 13 órakor kezdődő, kieséses rendszerű, futamonként 100 méteres viadalra a jelentkezéseket érkezési sorrendben  fogadják el, maximum 64 csapat erejéig. A verseny meghívott vendége Pulai Imre olimpiai- és világbajnok kenus, aki a szintén vasárnapi programot jelentő PELLET Bogratlon – Bográcsfőző Fesztivál zsűrijében is helyet kapott – Babits László, Nagy Bandó András, Magos Zoltán és Kovács József  - társaságában.

Teltház a Bogratlonon

Visszatérve egy kicsit a PELLET NAP  gasztronómiai főprogramjárra, a Bogratlonra, már a múlt héten betelt a létszám, így  a Dísztó körül kialakított 50 főzőhelyen készülhetnek majd a finomabbnál finomabb falatok. A Vasárnapi ebédet is kínáló nap során minden korosztály megtalálhatja a számára legjobb kikapcsolódási formát, íme a kínálat: Brémai muzsikosok; Csiri, a mosolygós mágus; Kulturissimo I., II.; Domokos Fanni (X-Faktor); Bikini; Steel Orange.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!