Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.02. 11:48

,,Természetesen fellebbeztünk a döntés ellen”

<p>Sátoraljaújhely, Tokaj - A napokban hírt adtunk arról, hogy a Tokaji kistérség az ÁNTSZ döntése értelmében a jövőben a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórháztól átkerül a megyei kórház ellátási körzetébe. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/termeszetesen-fellebbeztunk-a-dontes-ellen/cn/boon-news-em_01-20071102-113952"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Erzsébet Kórház Sátoraljaújhely </B></A>[.pdf - 69KB]</p>

Ezen felül Májer János, Tokaj polgármestere azt is elmondta lapunknak, hogy a közeljövőben a tokajiak a nyíregyházi megyei kórházhoz fognak tartozni.

Fellebbeznek

Dr. Antal Gabriella, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház igazgató-főorvosa kérdésünkre elmondtam, egyáltalán nem örülnek a döntésnek.
- Természetesen fellebbeztünk az ÁNTSZ döntése ellen, hiszen eddig sem tartoztunk a túlságosan jó helyzetű korházak közé és ez bizony jelentős bevételkiesést eredményezne – mondta dr. Antal Gabriella. - Azon kívül azt sem értem, hogy ha az előzetes egyeztetések során a sátoraljaújhelyi kórház – mint súlyponti kórház – hatáskörébe rendelték a Tokaji kistérséget, azon miért kell most utólag változtatni. Miután egy folyamatban lévő ügyről van szó, ezért a fellebbezés elbírálásáig mást nem tudok elmondani az üggyel kapcsolatban. Ha lezárul az ügy, azaz dönt az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, akkor visszatérhetünk a témára.

A hagyomány miatt

- Évtizedes hagyomány köt minket a megyei kórházhoz - mondta lapunknak Valler József, Bodrogkisfalud polgármestere. - Emiatt mi az első perctől azon voltunk, hogy ez a kistérség a megyei kórházhoz kerüljön. Főleg a taktaközieknek egyszerűbb eljutni Miskolcra, ezért ésszerűbbnek tartom ezt a döntést. a tokajiak nyíregyházi kötődése sem mai keletű. Másrészt pedig mindenki abba a kórházba mehet, ahiová befogadják, legfeljebb a vizitdíj lesz magasabb. A település lakóinak visszajelzéséből is úgy érzem, örülnek ennek a döntésnek, hogy a megyei kórházhoz kerültünk.

-bg-

 

Kapcsolódó anyag:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!