Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.05. 11:23

Elüthetik a taxist a miskolci droszton?

<p>Miskolc - Két taxist ütött el egy MVK-s busz kedden, Miskolcon a Szemere utcai megállóban. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a droszt nincs jó helyen, de sajnos ez a baleset kellett ahhoz, hogy a taxisok szót emeljenek.&#160;<DIA width="850" height="630" alt="Két taxist gázolt el az MVK-busz 2008.03.04."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_t_taxist_g_zolt_el_az_MVK_busz_2008_03_04/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Két taxist gázolt el az MVK-busz 2008.03.04." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/taxisokat-utott-el-a-kek-busz.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/taxis-droszt-veszelyes.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Mint kiderült: már korábban is voltak itt apróbb sérülések, sőt, az szinte mindennapos, hogy a várakozó taxik visszapillantó tükrét leviszi az arra közlekedő busz. A taxivállalatok vezetői szerint az állomás optimális helyen van, csak sebességkorlátozásra lenne szükség.

Ezzel Menyhért Tamás, a Fortuna Taxi (a cég két sofőrjét ütötte el a busz) vezetője is egyetértett. Sőt, az eset kapcsán ő maga kérte lapunk segítségét.

De kezdjük az elején, azaz a keddi balesettel. Menyhért Tamás elmondta: ez a legnagyobb forgalmú droszt Miskolcon, mivel a belvárosban található. Tíz taxinak van itt hely (ezt tábla is jelzi), de ennyi nem fér el, mert már kevesebbnél is majdnem a főútig ér a sor – tette hozzá. Nem beszélve arról – folytatta –, hogy a sávok sem egyértelműen vannak felfestve.

Menyhért Tamást, Major László, a cég szakmai vezetője is elkísérte szerkesztőségünkbe, aki arra panaszkodott, hogy a KRESZ előírja ugyan, hogy egy ajtónyitásnyi helynek kell lenni a taximegállókban. Ez a Szemere utcán nincs meg – mondta.

Az a probléma is újra előkerült, hogy sokszor családok, gyerekekkel szaladnak át az úttesten, és próbálnak beülni a sofőr mögötti ajtón, ami pont az úttest felé esik. Ez is sokszor okoz baleset közeli helyzetet – vélekedett.

Mikor az önkormányzat kijelölte a Szemere utcai drosztot, kikérték a taxitársaságok véleményét? Menyhért Tamás válasza: nem. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy ők sem keresték panaszaikkal az önkormányzat illetékeseit.

Hol lenne ideális helyen a belvárosi állomás? A Fortuna Taxi vezetője szerint ott, ahol régen volt, azaz a mostani Szinva teraszon. Ez persze nem lehetséges, így a Kazinczy utca is jó ötletnek bizonyul – mondta.

Miskolcon 14 taxis droszt van, ebből ez az egy balesetveszélyes – vélekedett Menyhért László.

A taxitársaság vezetőjétől a két elütött taxis állapotáról is kaptunk információt: 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek. Egyiküknek koponyatörése lett, a másik törést és agyrázkódást szenvedett.

Kapcsolódó cikkek:

  • Jó helyen van a taxiállomás?
    A Szemere utcai taxiállomás mellett beszélgetett egy álló taxinál két taxisofőr egy harmadik kollégájukkal, amikor jött egy városi busz, és elütötte őket. Az eset kapcsán merült föl a kérdés: jó helyen van a villanyrendőri taxiállomás?
  • Két taxist gázolt el az MVK-busz Miskolcon
    Két gyalogost gázolt el egy MVK-s busz Miskolcon a Szemere utcán kedden délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!