Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.16. 14:05

Körmök, sminkek napsugár témára Miskolcon

<p>Miskolc - A frizura-, smink- és köröm-kompozícióknak csak a versenyzők fantáziája szabott határt. A miskolci sportcsarnok küzdőterén vasárnap kivételesen nem sportolók viaskodtak egymással, hanem fodrászok, kozmetikusok és műkörömdíszítők.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-kezmuves-kuparol/cn/boon-news-em_01-20080316-014118"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<B><A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-kezmuves-kuparol/cn/boon-news-em_01-20080316-014118">A Kézműves Kupáról </A>&#160;</B>&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_zm__369_ves_kupa_2008_03_17_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kézműves kupa 2008.03.17." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/szepitok-versenye-miskolcon.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

A frizura-, smink- és köröm-kompozícióknak csak a versenyzők fantáziája szabott határt.

A miskolci sportcsarnok küzdőterén vasárnap kivételesen nem sportolók viaskodtak egymással, hanem fodrászok, kozmetikusok és műkörömdíszítők. Ottjártunkkor már javában folyt a verseny, épp a tanulók szálltak ringbe,hogy hétköznapi ember számára még soha nem látott frizurákat, sminkeket és körömdíszeket készítsenek.

- Ez a hatodik Kézműves Kupa, amit megrendez a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - mondta lapunknak Pintér Zoltán, a BOKIK szakigazgatója, a verseny főszervezője. - A bajnokság keretén belül szervezzük meg minden évben a Kisgergelyné Tolcsvai Mária Emlékversenyt, ami most kiegészül a Lapis Imre Emlékversennyel, a BOKIK tavaly elhunyt alelnöke tiszteletére.

Több mint 370 versenyző érkezett a bajnokságra, tudtuk meg a főszervezőtől, az ország minden részéből, de a Felvidékről és Erdélyből is. A műkörömdíszítés az idén új szakág, a klasszikos női és férfifodrászat valamint a kozmetika mellett, de jövőre műkörömépítést is terveznek. Legnépszerűbb a kozmetika, erre a szakágra jelentkeztek a legtöbben.

Aranyesőt épít

Néhány perc és kezdődik a műkörömdíszítő tanulók viadala. Előtte B. Krisztinát kérdezzük, aki teljes nevét nem akarta elárulni. Azt azért megtudtuk tőle, hogy Egerből érkezett, és azért jelentkezett a versenyre, mert kíváncsi volt, hogy az iskolában tanultak mennyire állják meg a helyüket egy megméretésen, és persze arra is, hogy hogy állja meg a helyét a bajnokságon, mint életében először versenyző. Krisztina elmondta: a téma a napsugár, úgyhogy modellje egyik kezének körmeire aranyesőt épít, a másikon pedig a tavasz színei és virágai pompáznak majd.

Csakis szívből

Rögtön rajtol a tanulók kozmetikusversenye is, ahol a téma szintén a napsugár. Balogh Nikoletta, a Szemere Bertalan Szakközépiskola tanulója már második alkalommal indul ezen a versenyen. A tavalyi 11. helyét jó eredménynek tartja, szeretne az idén ezen javítani.

- Az a legfontosabb, hogy nagyon jó kézügyessége legyen az embernek, és hogy szívből csinálja azt, amit csinál. Mert másként nem is lehet - tette hozzá Nikoletta.

Kapcsolódó anyag:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!