Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.09. 08:27

Graphisoft Díj a miskolci matematika-tanárnőnek

<p>Miskolc - Graphisoft Díjat kapott a közelmúltban Szabadfalviné Kormányos Anikó, a Földes Ferenc Gimnázium matematikatanára. Ez a díj azoknak a pedagógusoknak jár, akik sokat tesznek a tehetséggondozás terén.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Graphisoft Díj a miskolci matematika-tanárnőnek 2008.06.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Graphisoft_D_j_a_miskolci_matematika_tan_rn/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Graphisoft Díj a miskolci matematika-tanárnőnek 2008.06.09." /></a></dia></p>

A díjazott tanár rögtön leszögezte: sikere nem csupán saját érdeme, hanem kollégái hozzáértésének és munkájának is köszönhető.

- Több mint húsz éve vagyok a pályán, és ez alatt a húsz év alatt számos tanítványom jutott el országos versenyek döntőjébe, sőt többen az első tíz között végeztek – tudunk meg többet az eredményekről. – A matematika szépségét és tisztaságát szeretném megláttatni diákjaimmal, de nem csupán a versenyzőkkel, hanem azokkal is, akik nehéznek vagy érthetetlennek tartják ezt a tudományt. Nekik arra van szükségük, hogy eloszlassam a félelmeiket.

Erőt ad

Ahhoz, hogy egy-egy tanítványt kiváló eredménnyel térjen haza országos versenyről, nem csupán tehetségre van szükség. A sok-sok gyakorlás, a felkészítő tanárral közösen végzett munka hozza meg az igazi sikert.

- Valóban sok idő és sok energia van a tehetségek eredménye mögött – fogalmaz a matematikatanár. – Van olyan tanítványom, aki otthon, egyedül szereti gyakorolni a feladatokat, de olyanok is akadnak, akik igénylik az együtt tanulást, a közös készülést.

Megtudjuk azt is, versenyző diákjai a hatosztályos és a fizikatagozatos tanulókból kerülnek ki, mivel őket tanítja évek óta. Kérte, feltétlenül említsük meg Kovács Attiláné kolléganője nevét, akivel együtt oktatják az említett osztályokat.

- Örülök és büszke vagyok a díjra, amit kaptam, bár látom, hogy mások is ugyanúgy dolgoznak, mint én. Kicsit zavarban is vagyok, de az elismerés további erőt ad – teszi hozzá a díjazott pedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!