Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.06. 18:20

Aggályok az ITC értékesítése körül

<p>Bár a döntés megszületett csütörtökön, a megyei közgyűlésen az ITC értékesítéséről, a nemmel szavazó MSZP-frakció vezetője tegnapi sajtótájékoztatóján ismét fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy aggályosnak tartják az ügyletet.</p>

Az eladás szükségességét azzal indokolta az önkormányzat vezetése, hogy a bevétel a működőképesség fenntartása miatt szükséges, ugyanakkor a költségvetése első félévi kedvező mérlege azt mutatja, hogy nincs égető szükség rá.

Kormos Dénes szerint az ITC egy olyan forgalomképes ingatlan, amelyet három hivatalos becslő is 1 milliárd forint körülire értékelt, ez a vagyontárgy nagyon jól jönne későbbi hitelfelvételek fedezeteként.

Az MSZP politikus azért is aggályosnak nevezte az ITC-s tranzakciót, mert tavaly év végén ennek egyik érétkesítési próbálkozása nyomán indult ügyészségi nyomozás. Véleménye szerint éppen ezért is szerencsésebb lett volna megvárni az eljárás lezárását és azt követően folytatni az értékesítést.

Kormos Dénes azt is elgondolkodtatónak tartja, hogy az ITC tulajdonjogát is ugyanaz a cég nyerte el, amelyik korábban több más megyei önkormányzati ingatlant – köztük az Éden és az Autós Kempinget, valamint a volt megyei pedagógiai intézet épületét – is a minimálár körüli értéken vásárolt meg.

- Szaniszló Bálint -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!