Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.21. 08:41

Lesz-e jövőre Operafesztivál Miskolcon?

<p>Miskolc - A zárórendezvényen nem, de még a megnyitón a folytatásról beszélt a polgármester.</p>

Jövőre is lesz Operafesztivál, erősítette meg Bátor Tamás szavait Dobos Tímea, a miskolci önkormányzat szóvivője. (A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál Kft. igazgatója vasárnapi sajtótájékoztatóján jelezte, ígéretet kapott a miskolci önkormányzattól, hogy lesz folytatás. A sajtótájékoztatón azonban nem vett részt senki a város vezetéséből, ezért szerettük volna a kijelentést tőlük is hallanai.)

Dobos Tímea tehát megerősítette a hírt, arra a kérdésre pedig, hogy miért nem az önkormányzat jelentette be a zárórendezvényen, megjegyezte, dr. Kriza Ákos polgármester már a megnyitón mondta, hogy fontos Miskolc számára a rendezvény. Így fogalmazott: „A fesztivált szívügyünknek tekintjük, hiszen az operafesztivál olyan társadalmi és közéleti eseménye a városnak, amely minden nehézség ellenére figyelmet követel magának.”

Megpályáztatják

Az idei Operafesztiválra egyébként 68 millió forintot különítettek el a költségvetésből. Hogy jövőre mennyit tudnak ráfordítani, még nem tudta Dobos Tímea megmondani. Hangsúlyozta, ez a jövő évi forráslehetőségektől függ, de „jövőre is mindent megteszünk, hogy legyen operafesztivál”.

A vasárnapi sajtótájékoztatón Bátor Tamás bejelentette, hogy szerződése augusztus végéig él, de a posztjára kiírandó szerződésre újra kíván pályázni. Dobos Tímea megerősítette, Bátor Tamás megbízatása lejár, így ki kell írniuk a pályázatot, amit ki is írnak, de még kérdéses, mikor. Azon minden leendő pályázó egyforma eséllyel indul majd.

ÉM-HM


Miskolc - Nagy siker volt a Múzeumok Éjszakája szombati programsorozata.


Az anyagi nehézségek ellenére idén is színvonalas programmal várta a zenerajongókat a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.


Szombaton délután a rekkenő hőségben sem csökkent az érdeklődés, így több száz ember előtt lépett fela Miskolci Musical és Dalszínház a Városház-téren a színpadon. 


Országszerte megrendezték a Múzeumok éjszakáját, így megyeszerte is izgalmas programok várták az érdeklődőket.


Jekatyerina Szadovnyikova (b) énekel és Carlo Montanaro (j) vezényel a Bartók + Verdi 2011 Miskolci Nemzetközi Operafesztivál Verdi Gála záróhangversenyen a Miskolci Nemzeti Színházban. 


Igazi fesztiváli hangulat uralkodott csütörtök délután és este a miskolci belvárosban.


Háromórás műsorral készült a miskolci Fazekas Általános Iskola az Operafesztivál külső helyszínére a Szent István térre kedden délután.


Kedden délután csendes volt a miskolci belváros. Ha nem lennének árusok és program plakátok nem is tudná az idegen, hogy Operafesztiválnak ad otthont a borsodi megyeszékhely.


Liszt Ferenc 13 éves korában írt egyetlen operáját, a Don Sanche, avagy a szerelem kastélya című darabot mutatták be a Bartók + Verdi 2011 Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon a hétvégén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!