Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.15. 12:34

Ukrán Tudományos Akadémiai tagság Dr. Illés Béla professzornak

<p>Miskolc - Az Anyagmozgató Gépek szakterület tagjainak sorába választotta az Ukrán Tudományos Akadémia Dr. Illés Béla professzort, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánját, Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszékének vezetőjét.</p>

Dr. Illés Béla professzor június elején vette át az erről szóló kinevezést Harkovban, az ottani MicroCad konferencián. A tudományos fórumon plenáris előadást tartott a magyarországi logisztikai trendek témakörében.

Szakterületén, az anyagmozgatás és logisztika terén több mint két évtizedes szakmai kapcsolat, közös kutatások fűzik a professzort – az általa vezetett tanszéket és a kart is – Ukrajnához, a Harkovi Egyetemhez, ahogyan számos más európai és Európán túli országhoz is.

Prof. Dr. Cselényi József iskolateremtő tevékenységét folytatva, Dr. Illés Béla vezetése alatt lehetünk tanúi az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék keretei között kialakított, nemzetközileg is elismert tudományos logisztikai iskola megújításának, korszerűsítésének. Ez egyebek mellett a BSc és az MSc szintű képzés tananyag-korszerűsítését, a képzés megújítását jelenti.

Az egyetem tavaly indította útjára a Közép-európai Logisztikai Konferencia rendezvénysorozatát az Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszékékkel közösen. A szakmai fórum hat ország felsőoktatási intézményei és vállalatai számára teremt találkozási lehetőséget évente egy alkalommal, a hat ország valamelyikének szervezésében. Az első ilyet Miskolcon rendezték. A határokon kívülre vezető aktív szakmai kapcsolatokból a hallgatók is profitálnak.

Dr. Illés Béla tagja a Logisztikát Németül Oktató Professzorok szövetségének. Részt vesz abban a német-kubai-magyar együttműködésben, mely a logisztikai menedzsment szakterületén magyar, német és spanyol nyelvű tananyagfejlesztésre köttetett. A hazai felsőoktatásban is használt tankönyvek iránt legutóbb az Egyesült Államokból érkezett érdeklődés.

Az Ukrán Tudományos Akadémia mindezek, az anyagmozgatás és logisztika szakterületén nemzetközi szinten elért tudományos eredményei nyomán választotta tagjává a professzort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!