Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.27. 15:00

Két ok a taktakenézi örömre

Taktakenéz - Két fejlesztés is zajlik egy időben a taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Taktakenéz - Két fejlesztés is zajlik egy időben a taktakenézi Petőfi Sándor Általános Iskolában.„Mindig ünnep, ha vendégségbe hívjuk a sajtót, hiszen ez azt jelenti, hogy valamilyen fejlesztésről tudunk beszámolni. A mostani örömünk kettős, hiszen egyszerre két projekt is folyik és mindkettő az iskolában” – mondta Molnár Tibor, Taktakenéz polgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

Bővül a konyha

– Az egyik projekt három évvel ezelőtt indult el – folytatta Molnár Tibor. – Egy igazi alulról jövő kezdeményezésnek köszönhetően a leghátrányosabb kistérségekben lévő települések maguk dönthették el, mire szeretnének pályázni. Nálunk az iskola felújítására esett a választás. Az épület már régóta megérett a teljes felújításra, ezért pályáztunk a külső szigetelésre, a tető cseréjére, a konyha kibővítésére. Összesen 65 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptunk az uniós ÉMOP-program keretében, és a 3,4 milliós önerő javarészét is sikerült egy BM-alapból elnyerni, így a 68,4 milliós beruházás a településnek összesen 800 ezer forintjába kerül. A teljes felújítás mellett így 50 négyzetméterrel bővül majd a konyha területe és a jelenlegi ebédlő is meg fog újulni.

Informatikai fejlesztés

– A másik pályázat az iskola informatikai fejlesztését szolgálja – mondja Molnár Tiborné, a taktakenézi iskola igazgatója. – Az iskolánkba jelenleg 188 tanuló jár. Ennek a gyereklétszámnak a 94 százaléka hátrányos helyzetű diák, akik otthonukban nem jutnak hozzá azokhoz az informatikai lehetőségekhez, amelyek ma már szinte nélkülözhetetlenek. A közel hétmilliós pályázatnak köszönhetően öt tantermi csomaggal bővült az iskola felszerelése. Az öt csomag mindegyike tartalmaz egy-egy interaktív táblát és projektort, amelynek köszönhetően sokkal élményszerűbbé válik a tanítás folyamata. A wifi-csomagnak köszönhetően pedig most már az iskola valamennyi számítógépe rendelkezik internethozzáféréssel.

A tájékoztató után az érdeklődő szülőknek és gyerekeknek egy bemutató órán szemléltették az interaktív tábla szerepét az oktatásban.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!