Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.14. 15:16

"Vörös szőnyegen" gurulhatnak a bringások

Miskolc, Diósgyőr - Következő látványos fázisába érkezett a Tiszai pályaudvar és a Diósgyőri vár között kiépítésre kerülő bicikliút.

Miskolc, Diósgyőr - Következő látványos fázisába érkezett a Tiszai pályaudvar és a Diósgyőri vár között kiépítésre kerülő bicikliút. A Mese cukrászda mögötti parkolón keresztül vezető "vörös szőnyeg" igazán feltűnő jelenség. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ottjártunkkor is számos gyalogos és bringás haladt rajta. A helyszínen Kunhalmi Zoltánnal beszélgettünk, aki a Magyar Kerékpárosklub Területi Szervezetének egyik vezetője.

Nálunk még meg kell szokniuk az embereknek ezeket a külföldön és sok magyar városban is jól ismert, feltűnő jelzéseket. Ezek célja, hogy felhívják a közlekedők figyelmét a kerékpárosok közlekedésére szolgáló felületekre. A szakasz felfestései még nincsenek teljesen készen, de később megmutatjuk a végleges állapotot.


Mire Ön cikkünket olvassa, Miskolcon a kerékpárosok már mindkét irányban használhatják az Andor és a Görögszőlő utcát, jövő hétfőtől pedig igaz lesz ugyanez a Szarkahegy utcára is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!