Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.14. 09:27

Elringatott kézitáska: babakocsis tolvajok

Encs - A napokban történt eset is bizonyítja: vásárláskor, illetve a zsúfolt körforgalmú helyeken legyünk kellően elővigyázatosak, mert a tolvajok sem szégyellnek különböző praktikákhoz folyamodni.

Encs - A napokban történt eset is bizonyítja: vásárláskor, illetve a zsúfolt körforgalmú helyeken legyünk kellően elővigyázatosak, mert a tolvajok sem szégyellnek különböző praktikákhoz folyamodni.Egy encsi zöldségesnél a gyanútlan hölgyvásárló, hogy vásárláshoz kezeit szabaddá tegye, a földre lerakta szatyrát, arra pedig kézitáskáját. Mint szokás mondani: „alkalom szüli a tolvajt” és ez jelen esetben sem történt másként. A mögötte álló társaság – egyébként gyermekeivel együtt lévő - nőtagja ugyanis a „lehetőségen” kapva kapott és az előtte álló hölgy táskáját felkapva elillant a boltból. Hogy a fedés biztos legyen a „markos” nő férje megkérdezte azért a zöldségest, mennyibe is kerül a karfiol, majd úgy döntött, hogy mégsem vásárol.

Kint a frissen szerzett zsákmánynak azonban csak kis ideig örülhetett a tolvaj és családja, mivel a sértett azonnali bejelentése alapján a bűncselekmény elkövetésének helyszínétől nem messze igazoltatták és elfogták őket az Encsi Rendőrkapitányság járőrei. Az ügy érdekessége, hogy a rendőri ellenőrzés során a zöldségesnél nyomaveszett női kézitáska végül a tolvajok által használt babakocsiból került elő.

Az ügyben az Encsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kisebb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A fent említett bűncselekmény eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a sértett észlelte a történteket azonnal értesítette a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha a sértettek, illetve szemtanúk – az elkövetőről részletes személyleírást adva - mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!