Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.18. 16:21

Kéz a kézben, közösségben két éven át

Miskolc, Diósgyőr, Pereces, Görömböly - 100 millió forint, 24 hónap, két művelődési ház, két egyesület...

Miskolc, Diósgyőr, Pereces, Görömböly - 100 millió forint, 24 hónap, két művelődési ház, két egyesület...

Röviden ennyi a mérlege annak a projektnek, mely csütörtökön zárult, s melynek címe: „Kéz a kézben, közösségben - Együtt egy élhetőbb Miskolcért”. A 100 millió forintos projektben 24 hónapon keresztül az Ifjúsági és Szabadidő Ház, a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ, a perecesi Bányász Kulturális Egyesület, illetve a Görömbölyi Kulturális Egyesület vett részt. A konzorciumi pályázat célja az volt, hogy térségünkben segítse a hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását nem formális és informális tanulás keretein belüli képzések, tanfolyamok, foglalkozások indításával, ezzel megteremtve a lehetőséget a munkaerőpiacon való könnyebb elhelyezkedésre – mondta Tánczos Tamás, a Miskolci Kulturális Központ megbízott igazgatója.

A programokból

Kiemelt néhány programot azok közül, melyeket a projekt négy gazdája szervezett: az Ifjúsági és Szabadidő Házban például a hátrányos helyzetű fiatalok viselkedéskultúrájának fejlesztésére mozgásművészeti és majorette csoportok indultak.

A Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban 11 képzést szerveztek a projekten belül. „Az izgalmasabbnál izgalmasabb programokat a városrész történelmi adottságához igazítva alakították ki” – mondta.

A perecesi Bányász Kulturális Egyesület a halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő csoportok felzárkóztatását tűzte ki célul. Az 50 év feletti, roma származású munkanélkülieknek például három kétnapos tréninget szerveztek, a gyermekeknek pedig életmódtábort – tudtuk meg.

A Görömbölyi Kulturális Egyesület az elnyert forrásból a már működő szakköreit vagy foglalkozásainak színvonalát javította, lehetőségeit bővítette.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!