Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.13. 14:36

Százmillió forintot nyert Miskolc a Szinva patak árvizes szakaszainak rendbetételére

Miskolc - A miskolciak soha nem felejtik el a 2010-es nagy árvizet, az akkori borzalmakat senki sem szeretné újra átélni.

Miskolc - A miskolciak soha nem felejtik el a 2010-es nagy árvizet, az akkori borzalmakat senki sem szeretné újra átélni.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt feladatának tartja, hogy biztonságos állapotokat teremtsen és egy esetleges, nagy mennyiségű csapadék illetve olvadás esetén ne fordulhasson elő a tavalyi helyzet. A mederszelvény nem tudta a nagy mennyiségű árvízi vizet elvezetni, így a kritikus szakaszokon, ahol a lakóházak közel vannak, megoldást kellett találni.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak- Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A Szinva-patak árvizes szakaszainak rendezése II. ütem” című ÉMOP pályázattal 100 %-ban támogatott 100 millió Ft-ot nyert. A projekt lehetőséget ad a Szinva-patak árvizes szakaszainak mederkotrására, mederszelvény helyreállítására. Természetes hatású úgynevezett renó matrac kerül a meder mindkét oldalára, ez a technológia hálóba rakott fagyálló terméskövet jelent.

A projekt és az elnyert összeg lehetőséget biztosít, hogy a Szinva-patak árvizes szakaszainak rendbetételét mintegy 700 méteres szakaszon megvalósítsa az önkormányzat. Ezen II. szakasz a Köztársaság utca- Vár utcai híd közötti szakaszt érinti.

A támogatási szerződés megkötése október hónapban várható, majd megtörténik a közbeszerzés kiírása, eredmény decemberben várható, így tavasszal az időjárás függvényében elkezdődhet a munka.

A II. ütemet megelőzően az úgynevezett I. szakaszon a Pálma utca- Márton Bíró utca ill. a Papír utca- Csóka utca közötti szakaszon valósult meg a mederkotrás és mederburkolás. A munkálatok itt 2011. áprilisában kezdődtek és várhatóan 2011. decemberben fejeződnek be a mintegy 194 millió forint pályázati pénzből.

M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!