Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.08. 19:04

Kutyák küzdöttek a várban

Kis kutya, nagy kutya, keverék és fajtiszta, mindenféle ebbel találkoztunk szombat délelőtt a Diósgyőri várban, itt rendezték ugyanis a 11. Dr. Bobory László Tájjellegű Emlékkiállítást.

Kis kutya, nagy kutya, keverék és fajtiszta, mindenféle ebbel találkoztunk szombat délelőtt a Diósgyőri várban, itt rendezték ugyanis a 11. Dr. Bobory László Tájjellegű Emlékkiállítást. Mogyorósi Istvántól, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Miskolci Önálló Jogi Szervezete elnökétől megtudtuk: a versenyre közel száz kutyát neveztek, törzskönyvezetteket, törzskönyv nélküli fajtisztákat és keverékeket is, ez utóbbi egyébként a verseny egyik különlegessége volt. A szigorú zsűri figyelte a kutyák versenyre való felkészítését, a szépségét, a felvezető és a „versenyző” közötti összhangot, valamint testfelépítését és a fajtára jellemző külső jegyeit.

Jászkiséri Kócos Révész, a kölyök komondor már nagyon izgatott, mert nemsokára a zsűri előtt kell megmutatnia magát. Felvezetője, dr. Nagy Gabriella dicséri, hogy nagyszerű házőrző, és nagyon szereti a családot. Versenyen már háromszor is szerepelt, ahol ígéretes eredményeket ért el, a Magyar Pásztorkutyák Munkaversenyét viszont megnyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!