Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.26. 15:56

Már építik át az Újgyőri főteret

Miskolc - Megkezdték szerdán az Újgyőri főtér átalakítását. Egy korábbi ígéret szerint, október végére elkészül.

Miskolc - Megkezdték szerdán az Újgyőri főtér átalakítását. Egy korábbi ígéret szerint, október végére elkészül.

Csaknem másfél hete, mióta az átalakításról szóló sajtóközleményt megkapta az Észak-Magyarország, próbáltunk utána érdeklődni, mikor kezdődik a munka az Újgyőri főtéren. Szerda délben mi is megnéztük, hogy állnak az előkészületek.

Azt láttuk, hogy a város felől Diósgyőr irányába haladva a körforgalom egyik bevezető sávját lezárták, és a villamosmegálló környékét is elkerítették. Ezek arra utaltak, hamarosan hozzálátnak az átalakításhoz. Majd erről sajtóközlemény is érkezett az MVK Zrt.-től: „A mai napon megkezdődik az Újgyőri főtér átalakítása a Polgármesteri Hivatal kérésére, így két sávon lehet majd kihajtani a körforgalomból Diósgyőr irányába. A munkálatok ideje alatt sávszűkítésre és a körforgalom Vasgyári út felé vezető ágának időszakos lezárására lehet számítani. A közúton közlekedők számára a javasolt terelő útvonal: Harmadik utca - Fürdő utca.”

Ebben a közleményben már nem szerepelt, hogy október végére elkészül-e az átalakítás. Szerettünk volna erről is pontos információt kapni, Csontos Ágnes, a cég PR főmunkatársa azt mondta: a csütörtöki sajtótájékoztatón választ kapunk arra is, hogy tartható-e a korábbi határidő.

A közlekedési vállalat helyreigazítást is kért az Észak-Magyarországtól, mivel kedden, portálunkon, a Borsod Online-on megjelent cikkünkben azt írtuk – korábbi sajtóközleményükre hivatkozva –, hogy már október 21-ére ígérték az átalakítás megkezdését. Csontos Ágnes szerint ez azonban nem helytálló információ, mivel a közlemény, amire utaltunk nem a körforgalom átalakítására, hanem a végállomás területén és a Harmadik utcában zajló útépítésre vonatkozott.

ÉM-NSZR


A Zöld Nyíl villamosprojekt előrehaladásával újabb munkálatokra és forgalmi korlátozásokra lehet számítani.


Elutasította a Solaris járműgyártó cég jogorvoslati kérelmét a Közbeszerzési Döntőbizottság a miskolci villamosbeszerzés ügyében, a döntés szerda délelőtt került fel a KDB honlapjára.


Üvegmozaik díszíti majd a Thököly utcai villamosmegállót: már elkezdték kiépítését.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!