Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.12. 14:27

Szívügyek a sziveseknek

Ózd - Dr. Tóth István kardiológus - egykori kórházigazgató és országgyűlési képviselő - volt a vendége az Ózdi Szívbetegek Egyesületének, aki az időskorúak "szívügyeiről" tartott nagy érdeklődéssel kísért előadást.

Ózd - Dr. Tóth István kardiológus - egykori kórházigazgató és országgyűlési képviselő - volt a vendége az Ózdi Szívbetegek Egyesületének, aki az időskorúak "szívügyeiről" tartott nagy érdeklődéssel kísért előadást. Bevezetőjében arról is szólt, hogy jelentősen öregszik az ország lakossága. Az utcán minden negyedik ember már hatvan éven felüli. Az időskor speciális kihívást jelent mind a társadalom mind az egyének számára. Ha tetszik ha nem, ha valaki 6o éves koráig nem is volt beteg, előbb vagy utóbb egészségügyi problémái lesznek. Rugalmatlanná válnak az erek, emelkedik a vérnyomás, ami terheli a szív munkáját, romlik a szervezet oxigén ellátása, a szívizomsejtek a kor előrehaladtával változik és lehetne tovább sorolni.

A szív és érrendszeri betegségek nemcsak a hazánkban, de világviszonylatban is a halálozások nagy százalékát teszik ki. Ezen radikális életmódváltoztatással lehetne segíteni. Ez talán hasznosabb lenne, mint maga a gyógyszeres kezelés -mondta többek között a főorvos.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!