Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.09. 14:32

Családtagjához tört be

Az Edelényi Rendőrkapitányság ügyeletére egy bódvalenkei lakos tett bejelentést, miszerint amíg ő a háza szomszédságában lévő élelmiszerboltban vásárolt, addig házának ajtaját befeszítették és onnan nagyobb mennyiségű készpénzt tulajdonítottak el.

Az Edelényi Rendőrkapitányság ügyeletére egy bódvalenkei lakos tett bejelentést, miszerint amíg ő a háza szomszédságában lévő élelmiszerboltban vásárolt, addig házának ajtaját befeszítették és onnan nagyobb mennyiségű készpénzt tulajdonítottak el.A helyszíni körülmények arra utaltak, hogy az elkövető tudhatta, merre keresse a lakásban a pénzt. A Bódvaszilasi Rendőrőrs járőrei az elkövető felkutatása érdekében a sértettel együtt ellenőrizték a település nyilvános helyeit, és a tömegközlekedési eszközök megállóit. A sértett a vasútállomás várótermében meglepetten fedezte fel egyik rokonát, aki Edelényben lakik. A hallássérült férfinak más hozzátartozója nincs a településen, így gyanús volt, hogy mit keres ott. A sértett és a rendőrök kérdései egyre kínosabbá válhattak számára, mert végül már a váróteremben elismerte a betörést és a lopás tényét. Ezt követően az eltulajdonított készpénzt is előadta, amit a váróteremben rejtett el a rendőrök megérkezésekor.

A 30 éves edelényi férfit a járőrök előállították a Bódvaszilasi Rendőrőrsre, kihallgatása jeltolmács kirendelésével megtörtént. A rendőrség lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az elkövetővel szemben.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!