Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.09.26. 16:34

A Fidesz-KDNP kérdez, Káli nyilvános vitát akar

Miskolc - A Fidesz-KDNP frakció azt kifogásolta, hogy több mint egy hete, hogy kilenc kérdést tettek fel Káli Sándor volt polgármesternek a fészekrakós ügy kapcsán, de eddig nem kaptak választ.

Miskolc - A Fidesz-KDNP frakció azt kifogásolta, hogy több mint egy hete, hogy kilenc kérdést tettek fel Káli Sándor volt polgármesternek a fészekrakós ügy kapcsán, de eddig nem kaptak választ. Dr. Kiss János, a Fidesz Frakcióvezetője és Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője úgy véli, hogy ezeket a kérdéseket a miskolciak érdekében tették fel, így a volt polgármester a miskolciaknak nem adott érdemi válaszokat. Kiss János szerint, ha valakit kérdeznek és hallgat, az csak azért lehet, mert felelősnek érzi magát az adott ügyben.

A kérdések közt volt: „Az önkormányzatnál a fészekrakós értékbecslésekre vonatkozó eljárási rendet nem dolgozták ki? Az érintett fészekrakós lakásokat a hivatali értékbecslési eljárás során meg sem tekintették? A hivatal az értékbecslési eljárásokban a tényleges piaci viszonyokat nem vette figyelembe? Tudtak róla, hogy a kormány elvárta Miskolctól, miként minden más várostól , hogy az álfészekrakók beáramlását állítsa meg?” Miután ezekre nem kaptak választ, egy tizedik kérdést is intéztek szerdán a volt polgármesterhez: felelősnek érzi-e magát a fészekrakós ügyben. „Amennyiben igen a válasza, akkor ideje lenne bocsánatot kérni a miskolciaktól” – fogalmazott Kiss János.

Vitára hívta

Káli Sándort is megkerestük, hogy szeretne-e reagálni, válaszolni a Fidesz-KDNP kérdéseire. A volt polgármester azt mondta: „Kriza Ákos polgármesterrel szívesen kiállok egy nyilvános vitában, de ebben az oda-vissza üzengetésben nem szeretnék partner lenni. ” ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!