Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.10.04. 12:08

Bagolyvár: napirenden tartja a város

Miskolc - Több, mint egy hete használható a P+R parkoló a felső-majláthi végállomáson.

Miskolc - Több, mint egy hete használható a P+R parkoló a felső-majláthi végállomáson.

Lesz-e valamilyen funkciója a felső-majláthi közlekedési csomópontban található - jelenleg nem túl jó állapotban lévő - épületének, az úgynevezett Bagolyvárnak? Van-e rá terv, elgondolás, hogy mi lehet belőle? - kérdeztük Pásztor Imrét, a Miskolc Holding Zrt. PR- és Kommunikációs vezetőjét.

- A Bagolyvár hasznosítását, funkcióval való megtöltését továbbra is napirenden tartja a város és a Zöld Nyíl, így nem annak lebontásában, hanem hasznosításában gondolkozunk. - nyilatkozta az Észak-Magyarország megkeresésére Pásztor Imre. - Jelenleg az nem a végállomás épülete, de lehetnek benne ilyen funkciók is. A tervezést nagyban nehezíti, hogy az épület annak idején – erdészeti – irodaépületnek épült, majd lakóépületként hasznosították, de ez nem felel meg, nem is felelhet meg a mai kor követelményeinek. Ezt az a tény is jól alátámasztja, hogy az elmúlt több mint tíz évben lakatlan volt. A mai kor követelményeinek megfelelő – bármilyen – létesítményhasznosítás először jelentős belső átalakításokat és külső felújítást igényel.

Megtudtuk azt is, hogy a Felső-Majláthon kialakított P+R parkoló több mint egy hete használható, a behajtani tilos táblák áthelyezése is megtörtént, így a lakosság azt korlátozás nélkül igénybe veheti.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!