Budapest hírei

2011.01.15. 12:22

Jótékonysági koncert a MüPában

<p>Mások mellett Bíró Eszter, Palya Bea és a Parno Graszt romazenekar is fellép a Művészetek Palotájában azon a jótékonysági koncerten, amelyet a felsőörsi Roma Zenei Szakkollégium támogatására szerveznek. A program szombaton lesz a fővárosi intézményben.</p>

Az autentikus cigányzenétől a világzenén át a klasszikus és modern jazzig ível az est műsora. A zongora-, a hegedű-, a cimbalom-, a nagybőgő-, a gitármuzsika, illetve a jazz éneklés legkiválóbb művészeinek előadását egy idehaza talán kevésbé ismert, de nemzetközileg rendkívül sikeres roma zenekar, a Parno Graszt fogja keretbe. Fellép még Palya Bea, Barcza Horváth József, ifjú Balázs János, Bíró Eszter és Fodo, Kállai Ernő és a Lukács Miklós Kvintett.

A jegyeladásból befolyt összeget a felsőörsi Roma Zenei Szakkollégium hallgatóinak ösztöndíjazására fordítják. Évről-évre hatvan roma fiatal tanulhat a 12 hetes kurzusokon olyan tanároktól és vendég-előadóktól mint Snétberger Ferenc, Oláh Kálmán, László Attila, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos. A képzés ingyenes és a "normál" iskola mellett is végezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!