Budapest hírei

2012.04.21. 12:19

Az ideális jövő az idei Gyermek ARC pályázat témája

Budapest, 2012. április 21., szombat (MTI) - Az idei Gyermek ARC pályázat központi témája a környezettudatosság: a kampány reklám arca, Biox, az űrlény arra kéri a gyerekeket, hogy mutassák meg, miként fest a jövő, amelyben szívesen élnének.

Budapest, 2012. április 21., szombat (MTI) - Az idei Gyermek ARC pályázat központi témája a környezettudatosság: a kampány reklám arca, Biox, az űrlény arra kéri a gyerekeket, hogy mutassák meg, miként fest a jövő, amelyben szívesen élnének.Az ARC Művészeti Szolgáltató Kft. ötödik alkalommal írja ki Gyerek ARC pályázatát a 6-14 éves korosztály számára. Idén Varázsrajz a jövőről címmel a környezettudatosság témakörét járja körül - tájékoztatott közleményben a szervezet.

Két korcsoportban, 6-9 és 10-14 éves gyerekektől várják a pályaműveket, amelyek tetszőlegesen választott technikával készülhetnek.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete a korábbi évekhez hasonlóan idén is altémával csatlakozott a pályázat kiírásához "A nagyszüleim tényleg nagyok" szlogennel, abból az okból, hogy 2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. Az EU kiemelten fontosnak tartja a különböző nemzedékek harmonikus, aktív együttélését.

Az altémában a 6-9 éves korosztálytól Kicsik, nagyok együtt nagyok! címmel azt kérik, hogy örökítsék meg magukat a nagymamával vagy nagypapával való kedvenc közös tevékenység végzése közben, a 10-14 éves korosztályt pedig arra buzdítják Őseim a hőseim! címmel, hogy készítsék el a nagymama vagy nagypapa portréját. Az alkotásokból lehetőség szerint derüljön ki, hogy miért néz fel a nagyszülőre leginkább az unoka.

A pályázatok beküldési határideje május 31-e. A legjobbnak ítélt alkotásokat a támogatók idén is nagy értékű ajándékokkal honorálják mindkét korcsoportban, valamint a Millenáris Parkban szeptemberben ki is állítják őket.

Részletes információk a www.arcmagazin.hu weboldalon találhatók.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!