Budapest - XIX. kerület

2011.05.19. 12:57

Kulcsátadás a KÖKI Terminálban Kispesten

<p>Már az üzletek 80 százaléka elkelt a Kőbánya-Kispest metróállomásnál, épülő új kereskedelmi és szabadidőközpontban, a szeptemberre elkészülő KÖKI Terminálban. Az első bérlők a szerdai ünnepségen vehették át a kulcsokat Kispest polgármestere, Gajda Péter és Kőbánya első embere, Kovács Róbert jelenlétében. A beruházás eredményeként megújul a BKV-csomópont, le- és felhajtó sávot alakítanak ki a Ferihegyi gyorsforgalmi út felé, és 4000 négyzetméternyi közparkot is kialakítanak.</p>

A létesítményt és a kapcsolódó fejlesztéseket Márton László, a  beruházó R-Co Zrt. vezérigazgatója mutatta be a szerdai rendezvény vendégeinek. A mintegy 60 000 négyzetméternyi területen közel 200 üzlet  nyílik. A ruházati és cipőüzletek mellett barkácsáruház, könyvesboltok, és bankok is lesznek az új komplexumban.
 A nagy nemzetközi márkák mellett a hazai kiskereskedők és szolgáltatók is helyet kapnak a Terminálban. Lesz mozi, játszóház és kalandpark, cukrászda, kávézó és számos étterem is. Az épület felső szintjén irodákat alakítanak ki.


Folynak a munkálatok - Fotó: kispest.hu

 A környék képe is teljesen megváltozik a beruházás kapcsán. A komplexum szerves része lesz a tömegközlekedési csomópont is úgy, hogy a BKV autóbusz-pályaudvara a központi épületben kap helyet, a metróval érkezők pedig egy új gyalogos felüljárón közlekedhetnek. A metróvégállomást modernizálják az építkezés során: egy új, fedett, kibővített metróperon épül majd. Megújul a környező úthálózat is, új lámpás kereszteződések és átkelőhelyek létesülnek, le- és felhajtó sávot alakítanak ki a Ferihegyi gyorsforgalmi út felé, és új kerékpárutat is építenek, melyhez fedett biciklitárolók tartoznak majd. 4000 négyzetméternyi közparkot is kialakítanak, és tetőkertet építenek a komplexum egyik részén. Az  épületben 1900 parkolóhely lesz, így a környék utcáit nem terhelik majd az ide érkező autósok. 

A KÖKI szórakoztató és üzletközpontot ősszel adja át a beruházó

 Gajda Péter polgármester régóta várt pillanatnak nevezte a szerdai eseményt, hiszen már látható mit jelent Kispestnek, a fővárosnak és az országnak a KÖKI. Elmondta, a kerület több okból is támogatta a beruházást. Egyrészt, mert így megújul az évek alatt teljesen lerobbant környék, ráadásul nemcsak a kerületiek kapnak egy európai színvonalú közlekedési és szolgáltatóközpontot, illetve egy újabb nagyfelületű zöld területet, hanem Budapest is nyer beruházással, hiszen a repülőtérről ide érkező külföldiek első benyomása is jobb lehet a fővárosról a korábbinál. Külön hangsúlyozta Kispest polgármestere, mennyire fontos, hogy a komplexum több ezer munkahelyet is teremt.

Az ünnepi rendezvényen az első bérlő, Libri Könyvesház vezetője, Walitschek Csilla vehette át a jelképes és a valóságos kulcsot. Az aktussal megkezdődhet az üzletek egyedi kialakítása a komplexumban.

Forrás: kispest.huEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!