Bulvár, celeb

2008.12.07. 18:44

Angelina Jolie a legjobban fizetett színésznő

<p>Angelina Jolie amerikai színésznő kapja a legnagyobb összeget egy-egy filmjéért.</p>

A Hollywood Reporter idei listája szerint a második helyen Julia Roberts áll, a harmadik pedig a tavalyi győztes, Reese Witherspoon lett.

Angelina Jolie filmenként több mint 15 millió dolláros (hárommilliárd forintos) fizetésre számíthat - írja a Hollywood Reporter. Julia Roberts idén csak egy filmmel keresett 15 millió dollár fölötti összeget, ezért a második helyre szorult. A harmadik a tavalyi győztes, Reese Witherspoon lett, 14 millió dolláros (2,8 milliárd forintos) fizetéssel.

A nyolc legjobban fizetett színésznő között van még Cameron Diaz, Katherine Heigl, Kate Hudson, Anne Hathaway és Jennifer Aniston. Lemaradt viszont Nicole Kidman és Halle Berry, akik korábban tízmillió dollárt (kétmilliárd forintot) kaptak egy-egy szerepért.

Még mindig többet keresnek azonban a férfi színészek. Will Smith 25 millió dollárt (ötmilliárd forintot) is kap egy filmjéért, és Brad Pitt is elkérhet 20 milliót (négymilliárd forintot).

A Hollywood Reporter összegyűjtötte a száz legbefolyásosabb nőt a szórakoztatóiparban. Ezen a listán Angelina Jolie a 24. A listát Oprah Winfrey amerikai talk show-királynő vezeti, akit júniusban a Forbes magazin is a legbefolyásosabb sztárnak választott. Jolie ott a harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!