Debrecen hírei

2013.02.21. 13:44

Újabb világversenyre hangolva

A rövidpályás gyorskorcsolyázó elitet látja vendégül Debrecen.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó elitet látja vendégül Debrecen.A közelgő, március 8-10. között a cívisvárosban megrendezendő Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokság apropóján tartottak sajtótájékoztatót a szervezők a Főnix Csarnokban, ahol már készen áll az 1800 négyzetméteres jégfelület.

A XXI. század sportja

Az eseményen Kósa Lajos Debrecen polgármestere, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökeként arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a kormány a 14 sportág számára júliustól biztosítandó évi 15 milliárdos keretéből 530 millió forint jut majd a korcsolyázóknak. Kósa kiemelte, a szakszövetség eddig 70 milliós éves költségvetésből gazdálkodott, így a növekvő források lehetőséget biztosítanak egy olyan sportfejlesztési koncepció kialakítására, amellyel reális lehet 2018-ban az olimpiai pontszerzés a gyors- és a műkorcsolyázók számára. A cívisváros első embere örömét fejezte ki, hogy a Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokságnak a Főnix Csarnok adhat otthont, hiszen egy nagyon látványos, kifejezetten gyors sportág legjobb versenyzőit láthatja majd testközelből a hajdúsági publikum.

Tökéletes lesz a jég

Orendi Mihály azt hangsúlyozta, hogy az általa irányított Debreceni Sportcentrumnak a rövidpályás gyorskorcsolya vébé immár a 20. világversenye lesz. A sportvezető kitért arra is, hogy az évekkel ezelőtt, a Főnixben megrendezett Magyarország–Svédország jégkorongmérkőzésen nem volt a legideálisabb a jég minősége, most viszont a szakemberek kitűnő munkájának hála megfelelő állapotú pályán versenyezhetnek majd a sportolók. A Sportcentrum vezetője elmondta, ragaszkodva a nemzetközi trendekhez, fontosnak tartja a világesemények előtti tesztversenyeket, éppen ezért lesz jó főpróba a hétvégén megrendezendő háromnapos jeges esemény a Főnixben.

Sallak György, a MOKSZ főtitkára, a szervezőbizottság másik ügyvezető igazgatója elárulta, a debreceni világbajnokságon 35 ország 172 versenyzője (80 női és 92 férfi korcsolyázó) áll rajthoz, a kísérőkkel együtt több mint 300 vendég érkezik a Hajdúságba. A célkitűzések szempontjából Sallak Knoch Viktortól és Heidum Bernadettől várja a legjobb eredményt, illetve mindkét váltótól döntős helyezést remél.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!