Debrecen hírei

2013.03.11. 17:22

Tae-bóval a csodásan formált testért

Az egykori teakwondós harcművész elsősorban a hölgyek számára fejlesztette ki az aero-box programot.

Az egykori teakwondós harcművész elsősorban a hölgyek számára fejlesztette ki az aero-box programot. – A mozgás lételemünk, a napi rutin feladataink során, ébredéstől elalvásig, mozgás nélkül semmi sem valósul meg. Azonban mindennapi mozdulataink nagy része nem elegendő mértékben mozgósítja energiáinkat, nem megfelelő módon használjuk közben izmainkat, ízületeinket. Sőt, a foglalkozásunk során végzett mozgásaink, mozdulataink inkább túlterhelést jelentenek, mint az egészségünk megőrzését, karbantartását – állítja Kurta Anna, a Cutler Gym aerobik edzője.

– Napjainkban egyre több lehetőség nyílik arra, hogy megfelelő környezetben, a nekünk tetsző edzésformákból választva áldozzunk a rendszeres testmozgásnak. Egészségi állapotunk megőrzésére, javítására az aerob (oxigén jelenlétében történő) mozgások gyakorlása a legalkalmasabb, melyek beindítják a légzőszervrendszert, edzik a szívműködést, gyorsítják a vérkeringést, beindulnak az anyagcsere-folyamatok, felhasználásra kerül a felesleges zsír, optimalizálódik az ízületi folyadék, a „kenőanyag” termelése.

Nagy energiákat mozgósít

– Az aerobic tréningek igen sokfélék és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ilyen például a hölgyek körében igen kedvelt Tae-Bo edzés – fogalmazott a szakember. – Billy Blanks nagyot alkotott amikor a ’90-es évek elején Amerikában behozta a köztudatba. A taekwondos harcművész kifejlesztett elsősorban hölgyek részére egy aero-box programot, mely elnevezés a taekwondo és a box szavakból áll össze. Nagy energiákat mozgósító edzésforma, kiválóan fejleszti az erő-állóképességet, ritmusérzéket, törzsizmokat, de a hasizmok erősítésében elsőrangú.

Ez a sportág egyensúlyt fejleszt már az első óráktól kezdve. Az imitált ütések, rúgásokkal és kitörésekkel kombinálva csodásan formált kar-, törzs-, far- és combizmokat produkálnak, ha rendszeresen gyakoroljuk, már legkevesebb 8-12 hét alatt – mondta Kurta Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!