Honor Magic V

2022.01.11. 06:00

Itt a Honor első hajlítható csúcskészüléke

Bejelentették a Honor Magic V telefont, a vállalat első 5G képes, hajlítható csúcskészülékét.

Az új Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipsettel, vékony, „waterdrop” zsanérszerkezettel, szélesebb külső kijelzővel és a legújabb Magic U 6.0-val szerelt mobil nagyot lép előre az hajlítható okostelefonok kategóriájában. 
A szimmetrikus készüléktest a jelenleg elérhető legvékonyabb technológiát kapta.A Magic V 6,45”-es, 44°-os hajlított OLED kijelzővel bír, amely összehajtva szélesebb, 21,3:9-es képátlót eredményez, megkülönböztetve a készüléket a versenytársakétól. Összehajtva a hagyományos okostelefonokhoz hasonló, praktikus használatot biztosít. A zsanérszerkezetnek köszönhetően kihajtva egy extra széles, 7,9”-es, tükörsima kijelzőt kapunk, ami a táblagépekhez hasonló élményt nyújt.

Kijelzői 100%-osan támogatják a DCI-P3 színtartományt és akár 1,07 milliárd szín megjelenítését, így elképesztően ragyogó színeket, élénk és tiszta megjelenítést nyújtanak. A 120 Hz-es képfrissítési rátával a mozifilmek, a böngészés és a játék is lenyűgöző élmény: ez az első IMAX Enchanced minősítésű összehajtható okostelefon.

A nagy szilárdságú titánium ötvözetnek, a cirkóniumnak, a szénszálaknak köszönhetően a HONOR Magic V rendkívül könnyű, és jó súlyelosztású kihajtott állapotban is.


A készülék a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 5G processzorral csúcskategóriás teljesítményt biztosít. A legújabb Adreno GPU-val a készülék a korábbi telefonokhoz képest 30%-kal jobb GPU teljesítményt nyújt, s mindezek mellett 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel rendelkezik.


A wifi és a mobiladat-hálózat közötti zavartalan váltásról az új LINK Turbo X gondoskodik, lenyűgöző letöltési sebességet biztosítva. Az  intelligens hűtési rendszert grafén és mesterséges intelligencia segítségével biztosítja a készülék.


Innovatív kamerarendszer


Az eszköz mesterséges intelligenciával támogatott négyes kamerarendszert alkalmaz. Az 50 MP-es hátlapi kamera és a 42 MP-es előlapi kamera éjszakai, HDR és Zoom módban is ragyogó fotókat és videókat biztosít. A Honor Image Engine fejlett, AI technológiát alkalmazó rendszer, a HONOR Magic V kategóriájának legjobb élményét nyújtja többkamerás, „számításos fényképezést” (computational photography) alkalmazva, függetlenül a helyszíntől és a fotó tárgyától.


A készülék az új Magic UI 6.0 kezelőfelülettel számos továbbfejlesztett, személyre szabható funkciót kapott. A Magic UI 6.0 a Honor AI Engine-t és a Magic Live-ot is magában foglalja.

A szövegkörnyezet figyelembe vételén, a profil alapú előrejelzéseken és egy részletes grafikonon keresztül a Magic Live szinte személyi asszisztenssé alakítja a készüléket. A készülék intelligensen tanulmányozza a felhasználói szokásokat és viselkedést, és személyre szabott ajánlásokat biztosít, ideértve például az utazással kapcsolatos emlékeztetőket. A Magic Live a következő időszakban további fejlesztésekkel gazdagodik, és munkával, tanulással, sporttal, egészséges életmóddal összefüggő szolgáltatásokkal segíti a felhasználókat.


Mindezek mellett a készülék támogatja a többablakos módot, a kijelző több ablakra osztható, amelyeken egy időben különböző tartalmakat tekinthetnek meg a felhasználók, melyeket kedvük szerint elrendezhetnek. Az AI Smart Intelligent Systemnek köszönhetően a Magic V a használat alapján automatikusan felismer olyan tartalmakat, amiket többablakos módban javasol megjeleníteni.


A Magic V megfelel a legfőbb szolgáltatók biztonsági követelményeinek, köszönhetően a kettős biztonsági rendszernek (HTEE+QTEE). A HONOR Magic V emellett független biztonsági chippel biztosítja a jelszavak és biometrikus azonosítók védelmét.


A dupla áramkörös akkumulátorkialakítással és a 4750 mAh-s akkumulátorral a HONOR Magic V egész napos használatot biztosít. Támogatja a 66 W-os HONOR SuperCharge töltést, így az akkumulátor mindössze 15 perc alatt 50%-ra feltölthető.


A készülék három, fekete, űrezüst és sötétnarancs színben érkezik január 18-án Kínába. Egyelőre csak a helyi ára ismert: a 12+256GB verzió ára 9,999 jüan, a 12+512GB verzió ára pedig 10,999 jüan lesz – ez a jelenleg piacon lévő hajlítható készülékek átlagánál magasabb európai és hazai árat vetít előre.


Borítóképünkön a Honor Magic V

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!