Digitália

2024.01.21. 06:00

Ki jegyzetel a megbeszélésen? Az MI, ami már magyarul is tud

Sok üzleti megbeszélés legjobb asszisztense lehet ez az MI-applikáció.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ociacia

Jegyzetelés, vázlatírás, memó készítése, adminisztráció, hangfelvétel átírása – ezek a feladatok sok irodában mumusnak számítanak, mert rengeteg időt rabolnak. Mostantól azonban egy mesterséges intelligencia alapú applikációval másodpercek alatt leiratot kaphatunk a meetingekről, értekezletekről.

Az MI használata teljesen beszivárgott a mindennapi munkavégzésbe, főleg az irodai szakmákat végzők válláról vesz le egyre nagyobb terhet. A fordítóprogramok, képgeneráló chatbotok, majd a ChatGPT megjelenése új tech-korszakot indított el, és szinte pár hetente debütál egy-egy új fejlesztés. Most a Fireflies applikáció robbanhat be, mert

ez a mesterséges intelligenciával működő alkalmazás képes hangfájlokat másodpercek alatt leírt szöveggé alakítani.

A Fireflies felhasználási területe szinte végtelen, és összesen 69 nyelven – köztük magyarul is – használható, de nézzük, pontosan miben tud segíteni a program! Könnyen összehangolhatjuk az applikáció adatait CRM-rendszerekkel, tehát az ügyfélkezelés egyik legfontosabb pillére lehet. Videóhívásokat, meetingeket, videókonferenciák egész tartalmát lekérhetjük szöveg formájában az appból, elég „meghívni” résztvevőként a Firefliest, és elkészíti a találkozóról a memót. Tanuláshoz és oktatáshoz tökéletes eszköz lehet, hiszen egy egész előadás hanganyagát megkaphatjuk leiratban – magyarul, az óravázlatunkat egy robot készíti el.

Olyan vállalatoknál, amelyeknél folyamatosan több nyelven folyik a kommunikáció, felgyorsulhat a munka az app segítségével, hiszen ugyanarról a tárgyalásról akár 69 nyelven is készülhet leirat. A Fireflies képes több mint 90%-os nyelvi pontossággal visszaadni egy megbeszélésen elhangzottakat, ráadásul az appon belül még kereső funkció is működik, vagyis egy anyagban rákereshetünk kulcsszavakra vagy témakörökre is.

Az appot szinkronizálhatjuk a naptárunkkal és munkamenedzsment platformjainkkal is, hogy a mesterséges intelligenciával támogatott program mindig készen álljon, és ott legyen asszisztensként a meetingek alatt.

Az applikációban admin adhat hozzáférést a hanganyaghoz és a leirathoz is, tehát a dokumentumaink és fájljaink biztonságban vannak, sőt akár csak a beszélgetés vagy felvétel kiemelt részleteiről is készíthetünk jegyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!